d24 02.11.2021 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Nie wiem czy duże znaczenie ma jakość samej taśmy jednak mimo wszystko postanowiłem zapytać doświadczone osoby... Zatem pytanie jak w tytule. Czy są jakieś lepsze czy gorsze produkty? Jaki ewentualnie sprawdzone taśmy dylatacyjne możecie polecić? Na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 06.11.2021 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Taśma dylatacyjna, ta przy ścianach, powinna mieć fartuch z folii PE, który skleja się z folią malowana w kratkę do podłogówki. Jak by nie było trzeba zrobić szczelną wanienkę.Rury podłogówki w dylatacjach progowych należy otulić peszlem i dobrze uszczelnić, aby nie zapłyną do wnętrza peszla anhydryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 07.11.2021 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 A sama taśma którą się klei dylatację do folii to jakiś specjalny typ czy wystarczy jakaś taśma szara naprawcza np? PS. masz może jakieś zdjęcie jak powinno się montować dylatacje do anhydrytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.11.2021 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Do sklejania fartucha PE pianki dylatacyjnej do foli w kratkę, wystarczy zwykła taśma klejąca do pakowania/oklejania kartonów. Najtańsza.Piankę dylatacyjną świetnie się mocuje do ściany na gorący klej, aplikując go na piankę i przykłada do ściany. Zdjęcia: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?243952-jastrych-w-grudniu-w-ju%C5%BC-ocieplonym-domu&highlight=cezary.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.11.2021 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Taśma dylatacyjna, ta przy ścianach, powinna mieć fartuch z folii PE, który skleja się z folią malowana w kratkę do podłogówki. Jak by nie było trzeba zrobić szczelną wanienkę. O kurka, a ja tę folię oderwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.11.2021 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Przy wylewce/wysypce z miksokreta jest zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts