MickeyM 03.11.2021 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Dzień Dobry, Jestem w trakcie „małego remontu” starego domu gdzie muszę wymienić podłogę. Zerwałem już stare deski i pod spodem jest ładna w miarę równa powierzchnia wykonana z cegieł położonych na płasko – przedwojenna forma chudziaka . Chciałbym na tym położyć styropian i zrobić wylewkę i tutaj potrzebuje Waszej rady. Czy na te cegły mogę dać podsypkę z piasku żeby zniwelować wysokość i na to układać styropian – po zerwaniu podłogi zrobiło mi się 27 cm a nie chce dawać 20 cm styropianu tylko myślałem max 15cm. Pozdrawiam. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 03.11.2021 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Kup ze 3 kubiki styropianu granulowanego kilka worków cementu mieszaj w betoniarce i wal ile wlezie , kubik granulatu to 40-50 zł a na koniec ewentualnie 5 cm styro aby spinki do rurek podłogówki lepiej trzymały i tyle w sprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MickeyM 03.11.2021 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Chciałbym uniknąć wylewki wyrównującej - izolacyjnej pod styropian - troche czas nagli. Podłogówki też nie bede robił - jedynie pochowam rury od CO w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.11.2021 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Granulat styropianu lub keramzyt wymieszane z cementem to był dobry pomysł. Rozłożysz i wypoziomujesz zwykłą deską. Potem spryskasz wodą i będzie twardy podkład pod styropian a i dodatkowa izolacja,Jeśli nadal widzisz problem to możesz dać pospółkę zagęścić ją i na to 15 cm styropianu, ale pierw sprawdź czy pod cegłami teren jest utwardzony oraz czy nie ma tam humusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts