bas.1990 13.11.2024 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2024 Witajcie. Tym razem proszę o poradę w sprawie przegrzewania podłogówki. Posiadam bufor, który grzeję do 5o stopni. Temperatura zadana zaworu to 29 stopni. Maksymalna temperatura podłogi jest ustawiona na 35 stopni. Sterowanie za pomocą sterownika tech i czujników temperatury w pokojach. Ostatnio pomimo nagrzewania bufora do 38 stopni, często pojawia się komunikach, na sterowniku tech o przegrzaniu podłogówki, czyli temperatura zaworu przekracza 35 stopni. Nie wiem co jest powodem. Nie zmieniałem ustawień a rok temu nie miałem tej sytuacji. Przy czym rok temu grzałem bufor do 70 stopni. Czy ktoś wie, co może być powodem przegrzewania podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/265451-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe-akumulacyjne/page/4/#findComment-9142691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts