sigielki 06.11.2021 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Dzień dobry.Mam pytanie odnośnie zabezpieczenia "surowego" balkonu przed zimą.Jakos tak wyszło, że przez brak pomysłu i funduszy nie wykonczylismy balkonu w tym roku. Ciągle nie wiem co będziemy robić, czy deski kompozytowe (drogie), czy drewniane czy płytki, czy coś innego.W każdym razie teraz mnie "olśniło", trochę późno, że pasowałoby zabezpieczyć balkon przed zimą.Co polecacie zrobić?Czy może wystarczyć przykryć folią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 07.11.2021 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Myślę, że jak beton dobrej jakości to wytrzyma zimę. Można go pociągnąć unigruntem, aby nie pił wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigielki 07.11.2021 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedź.Sorry za następne pytanie.A czy ten grunt można użyć na na trochę wilgotny beton w listopadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 08.11.2021 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2021 Nic prostszego, spróbuj i się przekonasz. Na pewno nie zepsujesz betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sigielki 13.11.2021 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Nic prostszego, spróbuj i się przekonasz. Na pewno nie zepsujesz betonu. Masz rację, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 14.11.2021 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Myślę, że jak beton dobrej jakości to wytrzyma zimę. Można go pociągnąć unigruntem, aby nie pił wody. Mi zimę przetrwał bez zabezpieczenia. Nic się nie stało, choć co do jakości betonu miałem wątpliwości. Też nie wykończyłem tarasu przed następną zimą, ale zabezpieczyłem już "masa gruntująca, asfaltowo-kauczukowa to roztwór bitumiczny, lekko modyfikowany kauczukiem syntetycznym" + papa, ale już sam grunt by był ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Expert-Bud A.G. 22.11.2021 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Najlepiej zabezpieczyć taki balkon izolacją na bazie cementu tzw. szlam uszczelniający lub środek hydrofobizujący np. na bazie wodnej zapobiegnie wnikaniu wody i łuszczeniu betonu a nie uniemożliwi izolacji na wiosnę. grunty akrylowe w tym Unigrunt nie nadają się do takich rzeczy. po pierwsze nie są w pełni wodoszczelne a jedynie ograniczają wnikanie wilgoci i narażone na ciągłe działanie deszczu lub mokrego śniegu nic nie dadzą. Dla sprawdzenia zagruntuj kawałek płyty gk i na drugi dzień pokrop ją wodą a zobaczysz że zamoknie.Pozdrawiam, Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts