Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

VOX

akinom

Recommended Posts

dużo czytam o BRW - przeważnie opinie nie zachęcają do kupna mebli tej firmy.

A co sądzicie o meblach firmy VOX - obie firmy (BRW i VOX) maja podobną sytylistykę (nie wiadomo kto od kogo ściągał:), no i VOX jest droższy od BRW.

Mamy na uwadze sypialnie - model Romeo i Julia - czy warto ją kupić?

Łożko wydaje nam sie dość solidne, gorzej juz z komodą (szuflady mają kiepskie prowadnice), szafy sa chyba ok.

będę wdzięczna za opinie, bo nie chcemy wyrzucic kaski w błotko :)

Też podoba mi się ten styl (szczególnie vis'a'vis firmy BRW). Modna jest ostatnio vanilia, połączona z ciemnym lub ciemnoczerwonym odcieniem drewna... Też rozmyślamy na tymi meblami BRW lub VOX, cenowo chyba przyzwoite a o jakości są opinie różne. Chętnie poczytam nowe. Zaletą BRW jest możliwość skomponowania mebli salonowych z kuchennymi (przy braku osobnej kuchni) bo stylistyka podobna a i odcienie mebli nie powinny się różnić między sobą skoro ta sama firma je produkuje (http://www.brw.com.pl)

no coz, jak dla mnie to styl Vox jest ciut ciezki - a co do jakosci - to moja mama sie uparla i kupila Romea i Julie... i teraz jest zla na mnie :o , bo nie dosc zajadle z nia walczylam i dopuscilam do tego zakupu, o! :roll:

pozdrawiam

Pola

czyli mam rozumiec, ze mebelki beee, zle jakościowo i nie warto ich kupowac?

Ah, w takim razie co polecacie? Jakiej firmy warto kupić sypialnie.

Przeprowadzka tuż tuż i nie bedziemy mieli na czym spać.

hmm, no nie chce i nie lubie sie wypowiadac tak autorytarnie,ale ja jak nie bede miala dosc kasy na super lozko do bedziemy spali na samym materacu az do odwolania :D ... mnie osobiscie podobaja sie skromne i proste,ale niestety nie tanie meble boconcept ,a piekne tez sa wloskie np Berloni,ale to juz wogole kosmos cenowy... :-?

Pozdrawiam swiatecznie i zycze udanych zakupow:)

problem tkwi w tym, że mnie też podobają sie meble proste i skromne, ale na większość z nich po prostu nas nie stać.

Chyba zostanie nam do wyboru materac i ciułanie na wymarzone mebelki:) oraz kupienie w IKEA szkieletu wieszaka takiego dlugiego, abym nie musiała po pudłach szukac ubran :) do momentu kupna łóżeczka wraz z szafą.

hmm, my tez tak mamy -sprzedalismy nasze mieszkanie z lozkiem , calkiem nowym , ale ikeowskim, bo stwieddzilam ,ze spanie na materacu, bardziej nas zmotywuje,a jak zabierzemy stare to juz na zawsze z nami zostanie, a przynajmniej na bardzo dlugo... :) co do szafy - chwilowo mieszkamy w wynajetym mieszkaniu, bardzo ladnym i nowym ,ale bez szaf wiec pozyczylam od kolezanki,ktorej mama miala kiedys butik wieszaki takie na odziez i mamy otwarta garderobe... :-? coz takie zycie,ale jesze tylko pare miesiecy i sie wprowadzamy:)

pozdrawiam, i nie kupuj czegos co nie do konca Ci sie podoba, bo potem bedziesz niezadowolona...

Pola

Mam meble z serii VISaVIS BRW.

M.in. duza szafe 2,3x2,4 m.

Drzwi przesuwne 'zgiely sie' tzn tworza luk, u gory przy prowadnicach sa odsuniete ok1,5 cm, na dole tez, a po srodku odstaja tylko 0,5 cm. Widac to, poniewaz mamy przyklejone tasmy ze szczotkami i u gory widac cala dlugosc wlosia a po srodku tylko tyle, ze cos tam jest.

Zbyt delikatna okleina. Przechodzilam kiedys z odpieta bluza i zamkiem zarysowalam wierzch plyty (drzwi przesuwne).

Za duze 'plecy' szafy. Tzn w czesci srodkowej, tam gdzie jest drazek powierzchnia tylnej plyty maskujacej jest zbyt duza w stosunku do proponowanego rozwiazania: przybicie gwozdzikami w slupki od tylu nie gwarantuje sztywnosci plyty. Plyta nam sie wygiela i osadza sie na niej kurz (wygiela sie do srodka szafy bo z tylu jest oczywiscie sciana).

Trzeba tez pomyslec o zabezpieczeniu przed kurzem. Chociaz szaf jest zamknieta to i tak w srodku sie bardzo kurzy, poniewaz od gory przy prowadnicy jest duza przerwa. Warto zamontowac jaka maskownice czy cos innego.

Biurko VISaVIS.

Slabe plastikowe nozki popekaly podczas przykrecania do biurka. Musielismy dokupic komplet nozek ekstra.

Slabo zabezpieczone kanty: przy ciaglym wysuwaniu polki ze skanerem brzeg wytarl sie - jest jasniejszy, odchodzi okleina na kantach.

Natomiast kolor okleiny jest rownomierny, ladny, sloneczny czerwony braz. Pozostale mebelki bez problemow: polki, szafki wieszane, szafki stojace, podstawka na monitor.

w sobote znów odwiedziliśmy salon VOX, obejżeliśmy po raz kolejny sypialnie Romeo i Julia i.... jakość tych mebli jest FATALNA.

Potarłam paznokciem kant drzwi szafy i okleina została mi pod paznokciem (zdarła sie po prostu).

Szkoda kaski na te meble.

Meblom VOX mówimy NIE!!!

Zdecydowalismy, że kupimy samo łożko (jakies dobre, drewniane) a szafy i komode zrobimy na zamówienie (pod konkretny wymiar).

• 1 year później...

No proszę, a mnie się wydawały takie eleganckie.

Kupiłam tylko łóżko dziecku, a potem chciałam dokupić resztę... ale teraz już nie wiem. No, może za jakiś czas się poprawią.

A swoją drogą to meble, które moja babcia dostała 70 lat temu w prezencie ślubnym mają się doskonale. Drewniane. Nic się nie wypaczyło, zawiasy te same. Przeszły kilka przeprowadzek. A nasz stolarz, jak mu się pokazuje niedoróbki, to tłumaczy, że drewno tak ma. No jak ma? Po kredensie Babci widzę, że właśnie nie ma :-?

No proszę, a mnie się wydawały takie eleganckie.

Kupiłam tylko łóżko dziecku, a potem chciałam dokupić resztę... ale teraz już nie wiem. No, może za jakiś czas się poprawią.

A swoją drogą to meble, które moja babcia dostała 70 lat temu w prezencie ślubnym mają się doskonale. Drewniane. Nic się nie wypaczyło, zawiasy te same. Przeszły kilka przeprowadzek. A nasz stolarz, jak mu się pokazuje niedoróbki, to tłumaczy, że drewno tak ma. No jak ma? Po kredensie Babci widzę, że właśnie nie ma :-?

Kofi

VOX....drewniane :o Czy mówimy o tej samej firmie :wink:

Mam w sypialni mebelki tej firmy i tak: łóżko może jeszcze być, mamy wygodny materac, ale komoda i toaletka są beznadziejne, mam na myśli szuflady ich prowadnice. Montaż skomplikowany i pracochłonny. One tylko wygladają ladnie w katalogach. Rozejzyj sie moze za czymś inny bo my tego niestety nie zrobilismy. Pozdrawiam

no mebli woxa nie znam ale współpracowałem z tą firmą i muszę powiedzieć, że obsługa we wszystkich znanych mi składach jest fatalna. totalny chaos. możecie mieć kłopoty z ewentualną reklamacją. tam nikt nie wie niczego konkretnego. mało kiedy dostarczyli mi kompletny towar a zdarzało się tak, że jak dzwoniłem i pytałem czy mają to i owo na stanie to upewniano mnie, że wszystko jest. jak przyszło co do czego to ktoś się pomylił i mojego towaru nie było. terminy się wydłuzały a moi klienci się denerwowali. odradzam ta firmę... no koszmar po prostu.

Czytając dyskusję na temat mebli VOX chciałbym z kilkoma Przedmówcami się niezgodzić.

Posiadam sypialnię „Romeo i Julia” (łóżko + toaletka) oraz komodę i ławę z serii „Modern Home” i jestem zadowolony.

Montaż – instrukcja z cyklu „łopatologia”, bezproblemowo. Potrzebna wkrętaka i wszystko złożone.

A co do jakości. Nigdzie nie zaobserwowałem jakiś „niedoróbek” . Meble dobrze oklejone, ława większości drewniana. Nie mam powodów do narzekania.

Zamówienie i dostawa szybko zrealizowana.

Czytając wcześniejsze wypowiedzi zastanawiam się czy to ja mam szczęście czy .......

• 2 weeks później...