mmmad 30.10.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Ech... zona przestanie mnie lubic za to forum. Znalezlismy drewnianego VOX-a (Amarone): http://www.vox.pl/pl/meble_view2.php?kat_id=1&subkat_id=115&id=144&lang=pl, ktory jej sie spodaobal... No ale po Waszych opiniach odpadla IKEA, teraz odpadnie moze odpasc VOX, na wiecej nas nie stac, wiec chyba wrocimy do IKEI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 30.10.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 Ech... zona przestanie mnie lubic za to forum. Znalezlismy drewnianego VOX-a (Amarone): http://www.vox.pl/pl/meble_view2.php?kat_id=1&subkat_id=115&id=144&lang=pl, ktory jej sie spodaobal... No ale po Waszych opiniach odpadla IKEA, teraz odpadnie moze odpasc VOX, na wiecej nas nie stac, wiec chyba wrocimy do IKEI... BRW,Meble Forte,Bodzio,Meblopol i setki innych firm...dlaczego wybierać między tymi dwoma..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 30.10.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 BRW ogladalismy - nic zonie nie zaimponilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 11.12.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Znalezlismy drewnianego VOX-a (Amarone): http://www.vox.pl/pl/meble_view2.php?kat_id=1&subkat_id=115&id=144&lang=pl, ktory jej sie spodaobal... No i jak z tym amarone? Pytam, bo nam też się spodobał. Chcemy kupić łóżko, szafki i stół. Co prawda VOX ale za to drewniany. Drewniany ale chiński. Może jakaś podpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.12.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Znalezlismy drewnianego VOX-a (Amarone): http://www.vox.pl/pl/meble_view2.php?kat_id=1&subkat_id=115&id=144&lang=pl, ktory jej sie spodaobal... No i jak z tym amarone? Pytam, bo nam też się spodobał. Chcemy kupić łóżko, szafki i stół. Co prawda VOX ale za to drewniany. Drewniany ale chiński. Może jakaś podpowiedź? Zamowilismy (lozko, szafki nocne, komoda, "regal na cd"). Czekamy juz 7-dmy tydzien i jeszcze nie wiadomo, kiedy bedzie (mialo byc 4-6 tygodni) Ale to nic: dla dziecka zamowilismy lozko ABRA - mialy byc trzy tygodnie, wlasnie (po 6 tygodniach i wielu monitach) nas poinformowano, ze prawdopodobnie bedzie przed swietami (czyli 8 tygodni) :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.12.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 mmad z tym czekaniam, to normalne raczej we wszystkich firmach Chociaż my na Vox-a czekaliśmy 3 dni, z tym, że mieli akurat w magazynie Na meble paged do salonu z 4 tyg zrobiło się 8 nie wspomnę już o czekaniu na okna , ale to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.12.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 mmad z tym czekaniam, to normalne raczej we wszystkich firmach Chociaż my na Vox-a czekaliśmy 3 dni, z tym, że mieli akurat w magazynie Na meble paged do salonu z 4 tyg zrobiło się 8 nie wspomnę już o czekaniu na okna , ale to już inna bajka Ale w takim razie, po co obiecuja takie terminy? Tym bardziej, ze ja przychodze konkretnie po ten towar i zaden inny? I jestem gotow bez problemu poczekac nawet dwa miesiace, pod warunkiem, ze o tym wiem z goty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 11.12.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Meble Bodzio, Forte to chyba już nic gorszego być nie może. Mój Vox montowany przez sklep, nie było problemów, prowadnice w szufladach faktycznie trochę cieńkie jak na XXI wiek. Po roku nic nie odłazi, ani nie wyciera się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twin 12.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 ja tez nie rozumiem o co z tym VOX-em chodzi. Sam je mam - sypialnia Romeo i Julia, oraz lozko dla dziecka z Magellana. Co do sypialni - jest ok, ale szafy sa malo stabilne przy swojej wielkosci - po prostu masz wrazenie ze zanim ja przesuniesz rozleci sie - ale przesuwalem i nic sie nie dzieje. Drobne niedorobki sa, ale nie ma co sie wsciekac na 2-3 mm roznicy. Ogolnie polecam Co do Bodzio - dajcie sobie spokoj, tandeta, nic nie pasuje ( VOX w porownaniu z nimi to bajka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 12.12.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Aaaa... mamy tez Bodzio - dla dziecka.Przyjechal po trzech dniach od zamowienia... O jakosci nic nie powiem, bo to wyjdzie dopiero za pare lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 27.12.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2006 21 grudnia dojechalo lozko z Abry - calkiem ladne i praktyczne, gdyby nie to, ze termin przekroczony ponad dwukrotnie, to mozna by ich polecac. W ramach rekompensaty dostalismy rabat. Gdyby ktos chcial wersje rozwojowa lozka dla dzieci, to sofa Tuli C nadaje sie chyba do trzech sztuk 23 grudnia przyjechaly meble VOX - mmmad-ness sie bardzo ucieszyla, bo to do sypialni... Jedna szafeczka nocna idzie do reklamacji ze wzgledu na braki w wykonczeniu, ale tak generalnie to ladnie wygladaja. Sadzac po woni farby - przybyly do nas chyba prosto z Chin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kipcior 09.07.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Mimo w sumie niekorzystnych opinii jednak zakupiłem łóżko w VOX z kolekcji MODERN: http://www.meble.vox.pl/kolekcje-mebli/--modern--/pokaz/lozko-233.html 160x200 z szafkami nocnymi i z podłogą 1256 PLN (w cenie dostawa i montaż). Powiem szczerze, że najtańsze łóżko jakie widziałem u siebie w Pile to za 460 bardzo prosta, kiepska konstrukcja bez stolików oczywiście więc ta cena, nie jest aż tak wygórowana znowu. Zobaczymy co będzie. Mamy już w sumie komodę i wirtynę z VOX i nie jest tak źle. Nie widać żadnych oznak użytkowania a mają już ze 4 lata. Z jednym się zgodzę: szuflady mają kiepskie szyny ale poza tym wygląd zewn bardzo ok. Co do łóżka to podłoga z desek bardzo solidna, deski grube. Na ten przykład mamy zestaw wypoczynkowy za 3500 kupiony 3 lata temu w którym w kanapie są takie deseczki w podłodze, że jak cięższa osoba usiądzie w złym miejscu (przy rozłożonym łózku) to deski się wyłamują. Co gorsza na oparciach foteli już robią się prześwity. Nie wiem z czego ten zestaw jest zrobiony ale jest to bardzo delikatne obicie i przy użytkowniu 3 letnim na zgięciach się przeciera. Drugi raz bym nie kupił. To tak offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.07.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 W meblach vox mamy obecnie pokój syna (seria WIOSNA - już nie produkowana). Łóżeczko z komódką, przerabiane na młodzieżowy tapczan rozwaliło się ostatecznie po 9 latach użytkowania. Szafa i regał - jeszcze stoją, po 10 latach, ale zawiasy się opuściły, półki wypaczyły - wyrzucimy je bez żalu. W miarę w najlepszej kondycji biurko z szufladami. Generalnie to meble jednorazowe na kilka lat. Dużo lepiej wyglądają moje panieńskie sosnowe meble sprzed 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vendea 10.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 droga kuleczko, czy masz w salonie paged? prosze, podziel sie opinia. i moze jakies zdjecie? bardzo podoba mi sie styl tych mebli, martiwe sie o wybarwienie. na przyklad to amarone VOX jest wlasnie tak szkaradnie wybarwione - pomazane ciemnym kolorem... czy paged ladnie swoje meble barwi? czy masz moze jakis ciemniejszy kolor, na przyklad dab czekoladowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mon1719501780 10.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 mam podobny dylemat (i VOX, i BRW)opinie w wiekszosci zle, cena bdb i co zrobic...mamy w domu 10 lat (albo i dluzej) biurko, komody i regal z szafkami z serii Magellan - trzymaja sie niezlez tego co zauwazylam po wnikliwej kontroli - dno jednej z szuflad obladowanej w 100% papierami troche sie zapadlo, ale mniej wypelnione sa ok- na krawedziach niebieskich mebli przeswituje jasny kolor, z brazowymi nic takiego sie nie dzieje- drzwiczki, uchwyty trzymaja sie mocno (czego nie powiem np. o naszych meblach kuchennych robionych na zamowienie), szuflady jezdza gladko, nawet polki regalu mimo ze obladowane, nie wygiely sie (za to mam jakis tani regalik z brw, ktorego za bardzo obciazac nie mozna) Wszystkie lozka w domu pochodza z odleglej epoki i maja sie niezle (mimo przeprowadzek)... w miedzy czasie przewinely sie jakies dzieciece z materacami ukladanymi na deseczkach (czyli konstrukcja obecnie najpopularniejsza) i wszystkie sie szybko rozsypalyto lozko MODERN wyglada dosc solidnie, gdyby mialo cienkie nozki, na pewno bym nie polecala, bo pewnie by sie szybko rozkolysaly i rozlecialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts