Emcichy 10.11.2021 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Chciałbym postawić sobie szopkę narzędziową - na kosiarkę i narzędzia, ale z tego co się dowiedziałem, bez względu na sposób połączenia z podłożem jeśli jest zabudowany z każdej strony i robi opór powietrza to jest to budynek - tym samym 3 metry od granicy, WZ itp. Można za to dowolnie stawiać wiaty, o ile nie są na samochody, bo stanowiska na samochód też mają wymóg bodajże 3 metrów od granicy. Poza tym w WZ będę miał już chyba maksymalny współczynnik zabudowy, więc sami mi to w urzędzie zasugerowali z tą wiatą. Przyszło mi do głowy coś takiego, żeby 2 boczne ściany zrobić z formie jakby rolet z deseczkami / blachą / najlepiej chyba jakieś tworzywo. W razie czego można otworzyć i przekształcać wiatę w szopkę i odwrotnie - chyba? Ma takie coś w ogóle sens? Musiałby to być chyba szczelne, żeby śniegu nie nawiało. W całkowicie otwartej ścianie to na zimę średnio na narzędzia. Musi być opcja zamknięcia. Działka nie ma planu miejscowego jest na warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.11.2021 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 jakie to ma być duze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emcichy 16.11.2021 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 (edytowane) Nie wiem jeszcze, chyba maks 6 m2 Ok już sam znalazłem odpowiedź, ale warto zadzwonić też do starostwa i się dowiedzieć lokalnie jak oni sobie interpretują przepisy. moja opinia o Car Smile Edytowane 23 Grudnia 2021 przez Emcichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts