key1 10.11.2021 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Czy ktoś stosował lub sprawdzał produkt pod nazwą Sferolit, to jest farbę termoizolacyjną o lambdzie 0.0025 (10-krotnie lepsza niż PUR) ? Producentem tego cuda jest polska firma z okolic Łodzi, http://atenapm.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 12.11.2021 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 nikt nie słyszał nawet??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 12.11.2021 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Ja przyznam się nie - i w sumie nie wiem do czego (oprócz termoizolacji zabytków) może się to nadawać ?Chyba nie jako termoizolacja nowego domu ? Może ewentualnie nadproży (pod skrzynki z roletami) czy inne miejsca, gdzie jest krucho z grubością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 13.11.2021 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 do czego (oprócz termoizolacji zabytków) może się to nadawać ? Chyba nie jako termoizolacja nowego domu ? tak, właśnie do tego celu to rozważam. gdyby deklarowane parametry były prawdziwe, to byłby to fantastyczny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.11.2021 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) To podaj cenę i maksymalną grubość warstwy izolacji. Czytałes w ogóle o tym materiale na ich stronie ? Na prxykład to: Maksymalna grubość nanoszonej każdej warstwy nie przekracza 1mm, kolejne warstwy powinny być nanoszone nie wcześniej niż po upływie 24 godzin. Gratuluję, 10 warstw i 10 dni, aby uzyskać 10mm Edytowane 14 Listopada 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 13.11.2021 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 ja chcę ~5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 13.11.2021 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 te 5 mm co Ci da ? jeśli liczysz że ma 10 krotnie lepszą lambdę od pianki to tak licząc mógłbyś dać 10 razy cieńsze / chciałbyś ocieplić 5 cm grubością pianki pur ? lub 7 cm styropianem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.11.2021 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) ja chcę ~5mm Super. Czyli izolacja gorsza, niż daje 8cm styropianu ?? Jeszcze raz zapytam o cenę. Znalazłem: https://rotman.sklep.pl/sferolit-termoizolacja-plynna-do-budynkow-20l Czyli - za 1500zł masz jedną warstwę na powierzchni 20m2 Potrzebujesz 5 warstw, więc za marne 7500zł (bez robocizny) masz marnie ocieplone 20m2 ściany. Edytowane 13 Listopada 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 13.11.2021 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 gdyby ten materiał miał rzeczywiście te parametry, gdyby 5mm dawało taką samą izolację cieplną co 8cm styropianu - to zastosowałbym go bez wahania. mam tylko wątpliwości czy sferolit spełnia deklarowane parametry, czy to nie jest ściema/kłamstwo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.11.2021 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Przy tak absurdalnym stosunku cena/opór cieplny wątpię, abyś znalazł kogoś, kto to zastosował we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.11.2021 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Jakoś nie mogę znaleźć karty. Już nie mówiąc o tych certyfikatach PRODUKT CERTYFIKOWANY W EUROPEJSKICH INSTYTUTACH.Termowizja niby wygląda zachęcająco - ale brak podstawowej informacji o temperaturze wewnątrz. Bo jak to budynek nieogrzewany, to nic specjalnego tu się nie dzieje. No i jeżeli ten produkt odbija promieniowanie podczerwone, to termowizja nie pokazuje temperatury ścian - tylko tego, co jest na przeciwko (jak lustro). Żeby ocenić skuteczność jako termoizolacji trzeba zmierzyć temperaturę ściany inaczej (albo zrobić termowizję od wewnątrz, jeżeli tam nie ma tej farby). Do tego bełkot marketingowy...Właściwości izolacyjne tego materiału bazują na zdolności próżni do utrzymywania zadanej temperatury, ograniczając przedostanie się ochłodzonych lub nagrzanych cząstek powietrza z zewnątrz. Tia, próżnia.... To wiaderka z tym preparatem by lewitowały. Paroprzepuszczalność dzięki której zachodzi intensywna wymiana powietrza, Bzdura. Paroprzepuszczalność nie ma związku z wymianą powietrza. Jeden metr kwadratowy powłoki potrafi wytrzymać do 380 ml wody / godzinę I co to znaczy? Mi to śmierdzi na kilometr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 14.11.2021 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Mi to śmierdzi na kilometr. Mi też. Ale jednak fabryka to produkuje, ludzie kupują - i chciałbym właśnie poznać opinie ludzi, którzy to zastosowali (a biorąc pod uwagę cenę - zastosowali to w racjonalny sposób). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.11.2021 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Ja to widzę w jednym sklepie w necie dostępne. Jakby by popyt, to i podaż byłaby większa.Nowe domy w większości ociepla się grubością styropianu 15-25cm, więc koszt uzyskania podobnego oporu cieplnego za pomocą tego produktu byłby horrendalny.Dlatego nie licz na opinie właścicieli domów jednorodzinnych Pewnie został zastosowany tam, gdzie natrysk leiej się sprawdza (nieregularne, owalne powierzchnie, może elewacje zabytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.11.2021 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Ale jednak fabryka to produkuje, ludzie kupują Masz co do tego pewność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 14.11.2021 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Masz co do tego pewność? co przez to sugerujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.11.2021 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 co przez to sugerujesz? Odpowiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 15.11.2021 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Odpowiesz? czemu ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.11.2021 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 czemu ja? Bo to Ty twierdzisz, że ludzie to kupują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
key1 15.11.2021 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 bo jeśliby nie kupowali to byłoby to albo xxx albo co gorzej yyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ATENAPM 16.12.2021 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Witamy Państwa.Jeżeli są pytania, to zapraszamy do naszych dystrybutorów w Warszawie, Tychach, Łodzi, Malborku, itd... lub bezpośrednio do kontaktu z nami. Kontakt mailowy jest na stronie.Odpowiemy na każde pytanie. Natomiast rozjaśniając kilka Państwa wątpliwości, wyjaśniamy że posiadamy liczne atesty i certyfikaty potwierdzające wysoką jakość naszych produktów oraz atesty higieniczne. Udostępniamy zainteresowanym klientom nasze atesty. Zrealizowaliśmy liczne inwestycje w Polsce i Europie, a w nowym roku na wiosnę udostępnimy kolejną listę inwestycji zrealizowanych i w trakcie. Zastosowanie w branży budowlanej jest bardzo szerokie, dlatego zapraszamy do kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts