Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sferolit - lambda 0.0025 ?

key1

Recommended Posts

To podaj cenę i maksymalną grubość warstwy izolacji.

Czytałes w ogóle o tym materiale na ich stronie ?

Na prxykład to:

Maksymalna grubość nanoszonej każdej warstwy nie przekracza 1mm, kolejne warstwy powinny być nanoszone nie wcześniej niż po upływie 24 godzin.

Gratuluję, 10 warstw i 10 dni, aby uzyskać 10mm :)

Edytowane przez fotohobby

ja chcę ~5mm

Super.

Czyli izolacja gorsza, niż daje 8cm styropianu ??

Jeszcze raz zapytam o cenę.

Znalazłem:

https://rotman.sklep.pl/sferolit-termoizolacja-plynna-do-budynkow-20l

Czyli - za 1500zł masz jedną warstwę na powierzchni 20m2

Potrzebujesz 5 warstw, więc za marne 7500zł (bez robocizny) masz marnie ocieplone 20m2

ściany.

Edytowane przez fotohobby

Jakoś nie mogę znaleźć karty. Już nie mówiąc o tych certyfikatach PRODUKT CERTYFIKOWANY W EUROPEJSKICH INSTYTUTACH.

Termowizja niby wygląda zachęcająco - ale brak podstawowej informacji o temperaturze wewnątrz. Bo jak to budynek nieogrzewany, to nic specjalnego tu się nie dzieje. No i jeżeli ten produkt odbija promieniowanie podczerwone, to termowizja nie pokazuje temperatury ścian - tylko tego, co jest na przeciwko (jak lustro). Żeby ocenić skuteczność jako termoizolacji trzeba zmierzyć temperaturę ściany inaczej (albo zrobić termowizję od wewnątrz, jeżeli tam nie ma tej farby).

Do tego bełkot marketingowy...

Właściwości izolacyjne tego materiału bazują na zdolności próżni do utrzymywania zadanej temperatury, ograniczając przedostanie się ochłodzonych lub nagrzanych cząstek powietrza z zewnątrz. Tia, próżnia.... To wiaderka z tym preparatem by lewitowały.

Paroprzepuszczalność dzięki której zachodzi intensywna wymiana powietrza, Bzdura. Paroprzepuszczalność nie ma związku z wymianą powietrza.

Jeden metr kwadratowy powłoki potrafi wytrzymać do 380 ml wody / godzinę I co to znaczy?

Mi to śmierdzi na kilometr.

Ja to widzę w jednym sklepie w necie dostępne. Jakby by popyt, to i podaż byłaby większa.

Nowe domy w większości ociepla się grubością styropianu 15-25cm, więc koszt uzyskania podobnego oporu cieplnego za pomocą tego produktu byłby horrendalny.

Dlatego nie licz na opinie właścicieli domów jednorodzinnych

Pewnie został zastosowany tam, gdzie natrysk leiej się sprawdza (nieregularne, owalne powierzchnie, może elewacje zabytków.

• 1 month później...

Witamy Państwa.

Jeżeli są pytania, to zapraszamy do naszych dystrybutorów w Warszawie, Tychach, Łodzi, Malborku, itd... lub bezpośrednio do kontaktu z nami. Kontakt mailowy jest na stronie.

Odpowiemy na każde pytanie.

Natomiast rozjaśniając kilka Państwa wątpliwości, wyjaśniamy że posiadamy liczne atesty i certyfikaty potwierdzające wysoką jakość naszych produktów oraz atesty higieniczne. Udostępniamy zainteresowanym klientom nasze atesty.

Zrealizowaliśmy liczne inwestycje w Polsce i Europie, a w nowym roku na wiosnę udostępnimy kolejną listę inwestycji zrealizowanych i w trakcie.

Zastosowanie w branży budowlanej jest bardzo szerokie, dlatego zapraszamy do kontaktu.