bra_ryo 13.11.2021 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Cześć wszystkim.Na wiosnę będę stawiał ściany z silikatu N24 kl. 15. Jak wiemy, dobrze by było ograniczyć straty ciepła przekazywane pionowo w kierunku fundamentów. Rozważałem różne opcje jak poniżej, jednak tj. *Isomur - drogi, mam ponad 130 mb ściany konstrukcyjnej, nie licząc działówek.*Ceramikę zasypana perlitem - materiał nie kompatybilny z silikatem, choć jest już wiele dyskusji na ten temat i sporo ludzi decyduje się na takie rozwiązanie. Mnie jakoś to nie przekonuje, aby silikat stał na ceramice. Co myślicie o pomyśle, aby pierwsza warstwę zrobić z pustaka betonowego konstrukcyjnego 15, 20 MPa, np. CJ Blok PBK-24, TeknoAmerBlok PK24 czy Gaik 24 i zasypać te dwie duże komory perlitem? Kolejne warstwy murować silikatem. Taki pustak ma 0,52 [W/(mK)] według deklaracji, ma odpowiednią wytrzymałość na ściskanie. Te dwie komory zajmują ok. 52% powierzchni, czyli całkiem sporo patrząc pod kątem izolacji. Czy ułożenie silikatu na takich pustakach betonowych nie będzie sprawiać trudności? Proszę o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.11.2021 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Taki współczynnik przewodzenia ciepła ma zwykły bloczek silikatowy, dlatego lepiej zadbaj o właściwą hydroizolację .Jeśli warstwa będzie na poziomie styropianu pod podłogą to może to być nawet jedna warstwa cegły która oprócz izolacji z papy lub folii ograniczy nasiąkliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onlinesmartwebs 17.11.2021 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 VoIP virtual phone numberhe then shot a very last-spherical 76 on the carmel, ind., path on wednesday to finish in a tie for 2nd with a 4-over 220, 4returned of winner john marshall butler.i played super,” daly ii advised the indianapolis megastar. “itd had been cool to win, however i still have time. just a couple horrific 3-putts each days, however apart from that i played incredible. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts