Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pustak bet. konstrukcyjny zasypany perlitem

bra_ryo

Recommended Posts

Cześć wszystkim.

Na wiosnę będę stawiał ściany z silikatu N24 kl. 15. Jak wiemy, dobrze by było ograniczyć straty ciepła przekazywane pionowo w kierunku fundamentów. Rozważałem różne opcje jak poniżej, jednak tj.

*Isomur - drogi, mam ponad 130 mb ściany konstrukcyjnej, nie licząc działówek.

*Ceramikę zasypana perlitem - materiał nie kompatybilny z silikatem, choć jest już wiele dyskusji na ten temat i sporo ludzi decyduje się na takie rozwiązanie. Mnie jakoś to nie przekonuje, aby silikat stał na ceramice.

Co myślicie o pomyśle, aby pierwsza warstwę zrobić z pustaka betonowego konstrukcyjnego 15, 20 MPa, np. CJ Blok PBK-24, TeknoAmerBlok PK24 czy Gaik 24 i zasypać te dwie duże komory perlitem? Kolejne warstwy murować silikatem. Taki pustak ma 0,52 [W/(mK)] według deklaracji, ma odpowiednią wytrzymałość na ściskanie. Te dwie komory zajmują ok. 52% powierzchni, czyli całkiem sporo patrząc pod kątem izolacji. Czy ułożenie silikatu na takich pustakach betonowych nie będzie sprawiać trudności? Proszę o komentarze.

VoIP virtual phone number

he then shot a very last-spherical 76 on the carmel, ind., path on wednesday to finish in a tie for 2nd with a 4-over 220, 4returned of winner john marshall butler.i played super,” daly ii advised the indianapolis megastar. “itd had been cool to win, however i still have time. just a couple horrific 3-putts each days, however apart from that i played incredible.