Joasia75 14.11.2021 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Witam. Mieszkam w starej kamienicy. Na korytarzu jest stary parkiet, na który chcę położyć płytki/gres? Nie chcę go zdejmować a chciałam położyć płytki - gres. Czy mogę bezpośrednio na parkiet (po uprzednim oczyszczeniu) nałożyć nivorapid szybko wiążąca zaprawa cementową (zaprawą naprawczo-szpachlową, o dużej wytrzymałości) i na to obojętnie jakim klejem położyć gres?Jeśli nie proszę o podpowiedź - co mam zrobić i jakiego produktu użyć. Dodam tylko, że fachowiec już raz położył gres na ten parkiet na klej poliuretanowy ale trzeba było je zdjąć bo klej nie sechł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 15.11.2021 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) Żadnej zaprawy cementowej wyrównawczej itp.Sprawdzić na małej powierzchni i kilku płytkach klej poliuretanowy dwuskładnikowy bezpośrednio na parkiet i gres.Jeśli po związaniu i powiedzmy 2 tygodniowym częstym użytkowaniu podłogi nie odpadnie to będzie jedyna możliwość. Jeśli parkiet ma służyć tylko jako podwyższenie powierzchni to można ewentualnie zmatowić powierzchnię lakieru grubym papierem ściernym a następnie posmarować go hydroizolacją 2 składnikową Mapei Mapelastic.Na to gres kleimy normalnym klejem odkształcalnym Edytowane 15 Listopada 2021 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 15.11.2021 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Na parkiet połóż papę podkładową . Na to wtop w klej do płytek siatkę z włókna . I na to klej płytki klejem spełniającym normę CT2S1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts