Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy wybudowaliście docelowe ogrodzenie?

Recommended Posts

Możecie podać koszt postawienia frontu / pozostałego ogrodzenia + ile metrów?

Często spotkałem się z zdziwieniem kobiet ile (jak dużo) to kosztuje. Niedawno usłyszałem 220 zł za mb płotu betonowego, 75 zł/mb za płot panelowy i ok. 200 tys. za kamienny za ogrodzenie działki 20 ar.

A to zależy od kobiety, moja żona stwierdziła, że byle gówna typu siatka nie chce ;)

Myślimy nad czymś takim:

cf7ca8b7d5260825med.jpg

Szerokość działki 23m,w tym furtka i brama 6m,koszt całości 4 lata temu ok.12tys.zl,rok temu już 16tys.zl.

Mi się marzy amelinium,z którego można zrobić cuda ale to już koszt pow.30tys.zl.

Możecie podać koszt postawienia frontu / pozostałego ogrodzenia + ile metrów?

Często spotkałem się z zdziwieniem kobiet ile (jak dużo) to kosztuje. Niedawno usłyszałem 220 zł za mb płotu betonowego, 75 zł/mb za płot panelowy i ok. 200 tys. za kamienny za ogrodzenie działki 20 ar.

Mnie ogrodzenie frontu to z linka wyszło około 1 tys zł za metr bieżący wiosną 2021

https://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=454710&d=1617883541

Pustaki joniec, przęsła stalowe budmat, furtka z domofonem, skrzynka na listy wmurowana w słupek, brama dwuskrzydłowa i napęd nice.

Teraz kupuję same przęsła stalowe 150 cm na słupkach stalowych bez podmurówki - sam materiał za takie ogrodzenie wychodzi 275 zł, plus piach, cement i robocizna, ale to będę się dopiero na wiosnę dowiadywał.

Edytowane przez kemot_p

Moje całość 25tyś/26m bez napędu i domofonu.(ale to dawno było)

https://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=424295&d=1546625871

Szczerze, wolę mieć kotki i pieski na trawie niż takie memorandum :D

Wiadomo,że o gustach się nie dyskutuje, dlatego mam w dalszym ciągu zaproszenie, nawet dla tych z granicy, którzy tam umierają...

No to co Ty wstawiłeś Arturo to rzeczywiście piękne :D W życiu bym czegoś takiego od frontu nie postawił chyba, że by mnie sytuacja finansowa do oszczędności zmusiła. Już bym wolał to co ma Citymatic aczkolwiek dla mnie zdecydowanie elementy murowane za wielkie są .

Ja za całe ogrodzenie (system Sonnblick + przęsła , furtki i brama kute na zamówienie) dałem prawie 40 tyś. Ok 25 mb frontu.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...