PanJanuszek 14.11.2021 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Witam,Od wiosny mam zamontowany klimatyzator marki Rotenso Ukura 3,5KW i jak w lecie pracował nie dużo do schładzania, tak teraz od początku września ogrzewam nim mieszkanie (wygoda nie trzeba palić w kotle).Martwi mnie jednak czy taki klimatyzator jest przystosowany do takiej pracy, ostatnio zrobiło się chłodniej i właściwie sprężarka się nie wyłącza, tylko na defrosty. Co prawda mam na nią 5lat gwarancji, ale nie chciałbym ją w pierwszym roku zajechać. Jak Wy zapatrujecie się na takie używanie? Dodam że klima chodzi ciągle, ale na najmniejszej swojej mocy, później gdy będą ujemne temp, dam jej oczywiście odpocząć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.11.2021 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Klima ma lżej, jak pracuje cały czas. Zwłaszcza w mrozy - gdy olej nie jest wychładzany i nie nie ma czasu spłynąć ze smarowanych powierzchni. Najbardziej obciążające są starty w największe mrozy (zwłaszcza, jak klima nie ma grzałki karteru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 14.11.2021 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Dokładnie, poza tym w serwerowniach Klimy pracują latami i nic się nie dzieje. Kogo moje piękne oczy widzą??!! Tylko do serwerowni nie jednokrotnie sa wstawiane dedykowane urządzenia a ostatnimi czasy montują dwie jednostki pracujące naprzemiennie. Ukura w Rotenso nie jest wysokim modelem ale na obecne i trochę niższe temperatury się nada i będzie dobrze i długo pracowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts