gontia 14.11.2021 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 (edytowane) Taka sytuacja - w łazience na parterze miałem wyprowadzony przewód, pod który mogłem podpiąć wiatraczek.Natomiast na piętrze tego nie mam. Jest kanał wentylacyjny, którym mogę puścić przewód na strych i tam podłączyć, no ale to raczej średnio dobry pomysł.Miał ktoś podobny problem? Idealnie, jeśli włącznik światła byłby połączony z włączaniem wiatraczka, jak mam na dole, ale czy w takiej sytuacji to w ogóle wykonalne? W jednym z hoteli widzialem takie rozwiązanie -/moderowano/ Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez finlandia linki reklamowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 15.11.2021 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Taka sytuacja - w łazience na parterze miałem wyprowadzony przewód, pod który mogłem podpiąć wiatraczek. Natomiast na piętrze tego nie mam. Jest kanał wentylacyjny, którym mogę puścić przewód na strych i tam podłączyć, no ale to raczej średnio dobry pomysł. Miał ktoś podobny problem? Idealnie, jeśli włącznik światła byłby połączony z włączaniem wiatraczka, jak mam na dole, ale czy w takiej sytuacji to w ogóle wykonalne? Oczywiście że wykonalne, kładziesz przewód od wyłącznika do wentylatora i już. Można też bawić się ze sterowaniem bezprzewodowym i wtedy wystarczy doprowadzić zasilanie do wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 15.11.2021 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Taka sytuacja - w łazience na parterze miałem wyprowadzony przewód, pod który mogłem podpiąć wiatraczek. Natomiast na piętrze tego nie mam. Czy to jest jeden, ten sam kanał wentylacyjny? Jeśli tak, to nie powinno być dwóch wiatraczków. PS. Przewody elektryczne w kanale wentylacyjnym, to chwyt poniżej pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 16.11.2021 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Czy to jest jeden, ten sam kanał wentylacyjny? Jeśli tak, to nie powinno być dwóch wiatraczków. . A dlaczego nie?, mozna zastosowac przepustnice zwrotne przy kazdym z wentylatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gontia 17.11.2021 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Oczywiście że wykonalne, kładziesz przewód od wyłącznika do wentylatora i już. Można też bawić się ze sterowaniem bezprzewodowym i wtedy wystarczy doprowadzić zasilanie do wentylatora. No tak, ale to wymaga kucia w ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gontia 17.11.2021 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Czy to jest jeden, ten sam kanał wentylacyjny? Jeśli tak, to nie powinno być dwóch wiatraczków. PS. Przewody elektryczne w kanale wentylacyjnym, to chwyt poniżej pasa. Nie, to różne kanały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 17.11.2021 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 No tak, ale to wymaga kucia w ścianie Czego się spodziewałeś że doradzimy zasilanie wentyla po wifi? Nie poprowadzono przewodu do otworu wentylacyjnego to albo zostawiasz tak jak jest albo doprowadzasz zasilanie. Może od wyłącznika do lamp są położone 4 żyły i sufit podwieszany to można coś pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts