Adam_Strzegomiany 15.11.2021 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Dzień dobry, Planuję budowę domu w przyszłym roku. W tym momencie mam działkę i projekt w trakcie adaptacji. Projekt domu kupiony w Archonie - Dom w malinówkach 7 (G). W tym momencie poszukuję ekipy budowlanej. Dostałem kilka wycen i ceny robocizny wahają się od 90 do 140 tysięcy za taki sam zakres prac. W tym momencie chciałem zapytać co sądzicie o tych ofertach? Jak wypadają one w porównaniu z Waszymi doświadczeniami? I ostatnie - czy ktoś może polecić ekipę budowlaną z okolic Wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 15.11.2021 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Masz tam na stronie podane ceny. Chwalą się, że są rzeczywiste. Bezpiecznie je będzie uznać za minimalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam_Strzegomiany 16.11.2021 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Rozumiem, że masz na myśli stronę Archona? Jeśli tak to mam od nich kosztorys elektroniczny, który niby jest aktualizowany co kwartał ale to bardziej do materiałów. Mnie obchodzi robocizna szczególnie biorąc pod uwagę okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 16.11.2021 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2021 Rozumiem, że masz na myśli stronę Archona? Jeśli tak to mam od nich kosztorys elektroniczny, który niby jest aktualizowany co kwartał ale to bardziej do materiałów. Mnie obchodzi robocizna szczególnie biorąc pod uwagę okolicę. Poza tym, nie masz racji: https://www.archon.pl/projekty-domow/projekt-dom-w-malinowkach-7-g-m5ca24148759e0-koszt-budowy-7#product-heading Spójrz na: Różnica = szacowany koszt robocizny (właściwie to 80%) Trzeba zbierać oferty by się nie rozczarować. Dzwonić, słać maile, wystawiać na oferteo/fixly etc. Doświadczenie podpowiada mi, że cena robocizny to 80-120% materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts