Zwierzaczysko 20.11.2021 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 Czesc,Na poddaszu mam drewniany sufit, świerkowa deska szalówka została ułożona na jetkach. Na deskach będzie ułożona wełna. Od strony spodniej deski pomalowane kolorem farbą do drewna. Teraz pytanie jak owe deski zabezpieczyć od strony wierzchniej. Mam dylemat, bo nie wiem czy impregnować czy nie. Skoro na deskach trzeba ułożyć paroizolację aby chroniła wełnę, to czy deski należy zabezpieczyć? Logicznie myśląc tak, bo wilgoć będzie zatrzymywana przez folię i będzie skraplać się na deski. Czy nie impregnować, drewno będzie lepiej oddychać i wilgoć sama odparuje? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 20.11.2021 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2021 (edytowane) . Edytowane 28 Stycznia 2022 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zwierzaczysko 21.11.2021 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Będzie wentylacja mechaniczna także powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts