Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie działki, podmurówka

Recommended Posts

Dzień dobry

Otóż wiosną planuję zacząć grodzenie swojej działki

Zakupiłem już słupki betonowe 2,20m do siatki. Siatkę ocynkowaną o grubości drutu 3mm. Proszę nie hejtować mnie za mój wybór takie ogrodzenie mi się podoba i takie będzie. Pytanie dotyczy podmurówki, mianowicie chciałbym zastosować płytę betonową 25cm tylko teraz zastanawiam się jak ją przymocować do słupków. Myślałem nad ceownikiem stalowym... Tylko tu musiał bym nawiercać słupki i zastosować jakieś kołki aby wkręty się trzymały. Czy takie rozwiązanie się sprawdzi czy może macie inne pomysły? Pozdrawiam

Przecież do podmurówek istnieją systemowe ceowniki. Montowane na wkręty samowiercące i to wystarczy.

Jeśli obawiasz się rdzy to zabezpieczysz powierzchnię przylegającą do ceownika i sam wkręt.

Poza tym zamiast tego możesz zastosować łącznik betonowy nasadzany na słupek

https://allegro.pl/oferta/podmurowka-dwustronna-betonowa-grafitowa-lacznik-9621247124

Dodasz daszek czterospadowy i będzie miało już lepszy solidniejszy wygląd

https://www.olx.pl/d/oferta/podmurowka-ogrodzenie-betonowe-plyta-pod-siatke-180-200-240-250-300-CID628-IDzXHoh.html

Edytowane przez Mareks77

Tak rozumiem

Zastanawiałem się nad takim łącznikiem betonowym, aczkolwiek taki betonowy nie będzie pasował do moich słupków ponieważ ma zbyt małą średnicę.

Dlatego ewentualnie zostają te wspomniane przez ciebie systemowe ceowniki. Tylko pytanie czy taki ceownik będzie współgrać z moim słupkiem betonowym.

Dziękuję i pozdrawiam

• 2 weeks później...

Bardzo podobają mi się ogrodzenia gabionowe. Tego typu płoty są bardzo ładne,a do tego trwałe i na pewno będą służyć długie lata. Więcej informacji na ich temat można znaleźć na stronie producenta - :spam:

od moderatora: reklamy są niezgodne z regulaminem forum.

Edytowane przez finlandia