Lumberjack 22.11.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Witam forumowiczów. Mam w planach ocieplenie domu styropianem. Chcę się rozeznać jak cenowo mam się nastawić. Powierzchnia do ocieplenia to 450 mkw. Styropian 15 cm grafit. Jakie w waszej okolicy są ceny za 1 mkw na gotowo. Ja mieszkam w okolicach Radomia. Z góry dzięki Edytowane 22 Listopada 2021 przez Lumberjack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 23.11.2021 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) 450 m2 elewacji to bardzo dużo. Nie pomyliłeś się? Ja przy domie 240 m2 mam ok. 280 m2 elewacji. U Ciebie, przy 15 cm styro wychodzi zapotrzebowanie 68m3. Z dobrą ceną 300 zł za m3 wychodzi ok 21 tys + klej 3-4 palety kleju + siatka, narożniki + grunt, tynk ~ 7-8 tys. Ergo materiał od ~ 30k. Robocizna licz od 70 zł za metr. Razem nie mniej niż 60 tys. Ceny pod Poznaniem. Z tym że to zdecydowanie najniższe jakie znalazłem. Przelicz powierzchnię elewacji - wydaje mi się, że pomyłka się wdała. Jeśli masz 3 przyjaciół lub rodzinę to rozważ wykonanie elewacji samemu. Nieskomplikowana robota. Edytowane 23 Listopada 2021 przez Sativum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts