m3rty 26.11.2021 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Mieszkanie niedawno kupione . Mam kilka pytań 1. Będę podpisywał umowę z Eneą i wnioskował o przydział prądu , ile potrzebny jest na ogrzewanie elektryczne i płytę indukcyjną? I jaki byłby przydział prądu tylko na samą płytę indykcyjną? I czy abonament na dostarczanie prądu byłby większy niż standardowo? 2.Czy można pracować młotowiertarką , fleksem jak w mieszkaniu jest aluminiowa instalacja elektryczna ? Sadze , że nigdy nie była sprawdzona kontrolnie przez elektryka ta instalacja. 3.W mieszkaniu nie ma ogrzewania ( brak gazu w budynku) Czy mógłbym postawić chociaż jeden grzejnik elektryczny 800W na noc w mieszkaniu? ( przy instalacji elektrycznej aluminiowej) I co jakiś czas zmieniałby grzejnik lokalizacje pokojów raz tu raz tam , aby mieszkanie miało chociaż trochę tego ogrzewania . 4. Poprzedni właściciel wypowiedział umowę z Eneą wiec nie mogę przepisać licznika i muszę zawrzeć nową umowę..Dodatkowo nie mam jeszcze podpisanej umowy na dostarczanie wody i odprowadzanie ścieków . Pytam czysto hipotetycznie .Czy może mieszkanie tak stać bez umowy na prąd i umowy na wodę przez ponad miesiąc? Czy mogą mnie spotkać jakieś przez to konsekwencje ? Czy mam obowiązek zawrzeć te umowy teraz? Oczywiście nikt nie mieszka , bo się nie da i nie ma prądu zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qropatwa 26.11.2021 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Umowy na pewno musisz zawrzeć, nawet jeśli zużycie będzie zerowe. Instalacji nie wróżę nic dobrego, nadaje się pewnie do całkowitej wymiany, w szczególności, że chcesz indukcję i ogrzewanie elektryczne. Tego instalacja aluminiowa może nie udźwignąć. Oczywiście z elektronarzędzi musisz jakoś korzystać, chociażby po to, aby wymienić instalację na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.11.2021 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Musi byc "siła"= trzy fazy. Indukcja potrzebuje dwie fazy , na jedną to nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts