muta 26.11.2021 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Dzień dobry! Chciałam mieć blat z granitu w kuchni i łazience. Wybrałam kamień, znalazłam kamieniarza. Pan przyjechał zamontował blaty, na blatach były białawe smugi, pan pokrył blaty preparatem AGER, tak, że blat się lepił do rąk. Wygooglałam, że ten AGER nie powinien był używany do kontaktu z żywnością. Zażądałam wymiany blatów, kamieniarz nie chciał blatów wymienić, przyjechał zmył blaty acetonem, smugi pojawiły się ponownie. Kamieniarz twierdzi, że smugi do 3 miesięcy powinny zejść. Chciałabym zamówić hydraulika. Ale nie wiem, czy te smugi faktycznie zejdą. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie z granitem, co teraz z tym mogę zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 30.11.2021 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Ale o co chodzi z hydraulikiem. On ma Tobie zmyć te smugi czy wykonać montaż zlewu. Po pierwsze to zamieść zdjęcia. Bez tego trudno wydumać czy powodem smug jest jakiś nalot, brud czy niedopolerowanie powierzchni.Jeśli kamieniarz pokrył blat impregnatem i smugi zniknęły to prawdopodobnie chciał zamaskować niedoróbkę. Najlepiej poprosić o przepolerowanie i likwidację smug a nie o wymianę blatu. Prace obserwować aby kamieniarz znowu nie pokrył blatu impregnatem maskując ewentualne niedoróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.11.2021 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Czy aceton miał atest do kontaktu z żywnością ? Bo z tego co zrozumiałem masz teraz blat pokryty acetonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts