Hubert86 27.11.2021 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 W mieszkaniu posiadam piec dwufunkcyjny (na gaz) Junkers z podłączonym sterownikiem temperatury. Chcąc wyjechać na urlop planuję obniżenie temperatury ogrzewania. Ciśnienie w piecu jest powyżej 1 bara. Uzupełniam raz na kilka miesięcy. Podczas nieobecności chcę wyłączyć główny zawór wody. Czy nie spowoduje to komplikacji w działaniu pieca gazowego? Ilość wody w obiegu jest unormowana, ale wolę się upewnić czy tak mogę zrobić Prośba o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redox7 28.11.2021 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Junkers nie robi piecy To co wisi na ścianie (rzadziej stoi na ziemi) to KOCIOŁ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 28.11.2021 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 W mieszkaniu posiadam piec dwufunkcyjny (na gaz) Junkers z podłączonym sterownikiem temperatury. Chcąc wyjechać na urlop planuję obniżenie temperatury ogrzewania. Ciśnienie w piecu jest powyżej 1 bara. Uzupełniam raz na kilka miesięcy. Podczas nieobecności chcę wyłączyć główny zawór wody. Czy nie spowoduje to komplikacji w działaniu pieca gazowego? Ilość wody w obiegu jest unormowana, ale wolę się upewnić czy tak mogę zrobić Prośba o poradę. Najpierw sprawdz dlaczego ubywa wody, to nie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubert86 30.11.2021 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Wodę dopuszczam do kotła bardzo rzadko. Racja, to jest kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts