michal.bdg 01.12.2021 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Witam, jak myślicie czy tuja rosnąca ok.60cm przed jednostką zewnetrzną i całkowicie ją przesłaniająca moze mieć wpływ na temp. w najbliższym otoczeniu a tym samym na pobór prądu podczas grzania. Czy może być tak że powietrze wyrzucane przez wiatrach (zakładam że znacznie chłodniejsze niż normalna temp. otoczenia) może odbijać sie od drzewka i niejako wracać do PC. W ten sposób PC pracowałaby jak w zimowe dni. Rozmawiałem na ten temat z pracownikiem Mitsubishi ale chciałbym poznać Wasze opinie. 420kWh które zubadan „zjadł” w listopadzie na ogrzanie 110m2 dał mi trochę do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 01.12.2021 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Raczej sądzę że thuja może dostac po dupie i przestanie rosnąć Moim zdaniem wpływ na pobór prądu znikomy. Najważniejsze by jednostka była odsunięta od ściany i miała skąd brać powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 01.12.2021 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 To moje pierwsze miesiace z PC i nie wiem czy to normalne ale u mnie juz w listopadzie cała boczna cześć wymiennika którą jest widoczna (zakładam że to miedz) była biała i zaśnieżona. Czy to normalne w takich temp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 01.12.2021 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Od ściany odsunięta o 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 01.12.2021 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Przy obecnej wilgotności i temperaturze jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola44-81 01.12.2021 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Ja sam u siebie jestem zaskoczony ostatnimi dwoma tygodniami. Sporo mgieł i deszczu. Do tego temperatury 0-5 st. Defrosty wpieprzają prąd aż wiury lecą. Od 19 do 30 grzałka na defrosty wciągnęła 80kWh.Sprawdź to u ciebie. Większość użytkowników teraz żali się na defrosty i duże zużycie prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 02.12.2021 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Zawiesiłem wczoraj na „krzaku” termometr od strony gdzie dmucha PC wskazywał -2 a temp. zewnętrzna na urządzeniu w innej lokalizacji i w samochodzie wskazywała +1. Niby żadna różnica ale może wraz ze spadkiem temp. te różnice sie zwiększają i PC faktycznie zasysa zimniejsze powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 03.12.2021 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 A instalator nie odradził montażu P.C. w takim ograniczonym miejscu ? Na te 2.5 metra od P.C. całkiem mocno dmucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts