Barszcz Biały 02.12.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Witam - mam nietypowy problem: W domu mam dwa kominy z czego jeden jest nieużywany i niepotrzebnie zajmuje tylko miejsce. Czy ktoś orientuje się czy jest możliwe - skucie go do powierzchni dachu, uszczelnienie miejsca i przykrycie miejsca po nim dachówką (posiadam)? Wentylacje z niego chciałbym przerzucić na drugą stronę dachu w postaci obrotowych kominków - wyciąg 1 szt i nawiewki 1 szt. Anteny które znajdują się na tym kominie - podobnie na stelażu do krokwi przez dachówkę antenową po drugiej stronie połaci. Zwolni się wtedy duża ilość miejsca pod intalację PV. Jaki byłby koszt takiego czegoś? Dach dwuspadowy prosty, membrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.12.2021 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 znaczy masz komin wentylacyjny i z niewiadomego powodu chcesz wydać forsę na jego zniknięcie z dachu? A co z tym kominem w domu ma zostać. Sugeruję, w zamian, weekend świąteczny w górach, dołożysz max połowę. Bo geneza twojego problemu niejasna jest wielce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.12.2021 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Pewnie chce, aby domu nie można było rozpoznać z przedwojennego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 02.12.2021 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) Pewnie przedpiścy nie doczytali dlaczego chcesz zlikwidować komin. Powiem tak komin zawsze można zlikwidować jak się ma taką ochotę. Jak jest to komin wentylacyjny to można przenieść kanały tak jak chcesz. Co zrobisz z anteną to Twoja sprawa. A ile to może kosztować to trzeba zapytać fachowca. Ja sam zlikwidowałem komin 4 komorowy jak montowałem PV, ale mój nie był już potrzebny bo wcześniej zrobiłem WM. Edytowane 4 Grudnia 2021 przez Stermaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.12.2021 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Bez problemu można to zrobić. Prosta robota. Jak jest wygodny dostęp do dachu to dniówka dla dwóch wprawnych ludzi około 1.000,-. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts