bigart 03.12.2021 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Cześć,na wstępie zaznaczam, że nie jestem przedstawicielem żadnych z wymienionych w temacie firm.Jeżeli jesteś na etapie wyboru wełny i masz zamiar ją samemu kłaść być może ten wątek będzie pomocny.Opinia jest subiektywna i dotyczy tylko odczuć "organoleptycznych".Wełna na którą się zdecydowałem pierwotnie to Climowool z lambdą 33 i muszę przyznać, że z perspektywy czasu to był bardzo dobry wybór.Przyznaje również, że Eurowool który dokupiłem z powody braku dostępności Climowoola ma lambdę 35.Do rzeczy:Climowool 15cm 33 - kolor brązowyEurowool 15cm, 35- kolor żółty. Climowool - szybko wraca do pierwotnej formy np. po nadepnięciuEurowool - po całej nocy cały czas widoczny ślad Climowool - dużo trudniej rozwarstwić oraz rozerwać.Eurowool - strasznie pyli i gryzie. W moim odczuciu jest to kilka razy bardziej uciążliwe w porównaniu do Climowool, tymbardziej przy pracy w kombinezonie i masce w których człowiek bardzo się poci. Pomieszczenie po ociepleniu Eurowool wygląda jakby spadł żółty śnieg - tragedia. Zdecydowanie do pracy z tym produktem potrzebna jest bardzo dobra maska. Wątek założyłem ponieważ jestem bardzo zdziwiony jak duże różnice w jakości, mogą występować w teoretycznie tych samych produktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.12.2021 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Primo: Przyzwoita wełna jest fabrycznie zapakowana (owinięta i zgrzana) w folię i do transportu STOI na palecie. Chyba bylo około 20 sztuk na palecie, ale nie jestem pewien, bo kilka lat minęło od ocieplania stropu. Wełna zwinięta w rolkę jest sztywna i lekka - rolka stoi luzem (pojedynczo) . Jeśli wełna do transportu musi leżeć na palecie jak menel po 0,5 L, to jest ...... i ..... . Czyli warta tyle co ...... . Ilość kropek przypadkowa Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Bertha Dopisałem: Ilość kropek przypadkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts