Robinson74 05.12.2021 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Mam pytanie odnośnie komunikacji sieciowej. Ponieważ nie jestem zwolennikiem sieci bezprzewodowej, to doprowadziłem sobie do kotłowni skrętkę internetową, którą chciałbym wykorzystać do zapewnienie niezawodnego połączenia z kotłem, który będzie umieszczony w piwnicy. Rozumiem, że Vitodens 200 nie ma złącza RJ45, a zatem pewnie należałoby umieścić przy kotle access point i połączyć go z głównym routerem za pomocą skrętki. Czy jest to prawidłowe rozwiązanie? Pewnie jest to pytanie bardziej do informatyków od spraw sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 06.12.2021 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 dokładnie, kociol łaczy się z siecia jedynie poprzez łączność bezprzewodową wifi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 06.12.2021 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Możesz tak zrobić jak Ci pasuje. Będziesz miał wtedy w kotle zawsze 100 % mocy sygnału. Na problemy z komunikacją gdy Vissman coś będzie przy serwerach robił nic nie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.12.2021 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 A jaki niezawodny access point polecisz? Najlepiej 1 Gbit/s, bo chcę całą sieć mieć na 10/100/1000, a nie 10/100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.12.2021 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 dokładnie, kociol łaczy się z siecia jedynie poprzez łączność bezprzewodową wifi. Domyślam się, że na częstotliwości 2,4 GHz bez opcji 5 GHz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 07.12.2021 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 aktualnie tylko 2,4 GHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 07.12.2021 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 A czy wiadomo jaka jest max prędkość łączna? Albo czy to jest 2,4 GHz - b, g, n? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 09.12.2021 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 niema znaczenia ze względu na niewielką ilość danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 09.12.2021 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 A w jakich sytuacjach to połączenie sieciowe jest wykorzystywane? Na pewno wtedy, gdy używam ViCare na telefonie. Kiedy jeszcze? Wiem, że jest chyba taka usługa, w której wybrany instalator ma podgląd na stan kotła w dowolnym momencie. Czy jeszcze coś jest możę przesyłane do serwera Viessmanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 09.12.2021 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 Urządzenie przesyła na nasze serwery informacje o swojej aktualnej pracy. Dostę do tych danych ma włąsciciel kotła i ew. instalator/serwisant którego właściciel instalacji "zaprosi" do swojej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 10.12.2021 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Proszę mi przypomnieć jak nazywa się ta funkcja zapraszania i zdalnego dostępu. Gdzie jest lista instalatorów, których można zaprosić? Ciekaw jestem, czy jest ktoś z mojego miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 14.12.2021 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 W aplikacji ViCare jest możliwośc wyboru firmy serwisowej, pojawia się lista firm z którymi mamy podpisane umowy o świadczenie usług serwisowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts