Bartock 05.12.2021 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Witam,Będę robił generalny remont mieszkania i planuje wymianę okien. Początkowo pod uwagę brałem okna Aluplast 7000 w pakiecie 3 szybowym lecz osoba, która przyjechała do pomiaru okien stwierdziła, że już lepiej kupić Veke 82 albo Aluplasta 4000 w pakiecie 3 szybowym. Przy okazji dowiedziałem się bo nawet o tym nie wiedziałem, że przy tych profilach nie jest już stosowana mikrowentylacja. Okucia Winkhaus, producent okien Pawlik Okna.Które okna według Was będę najlepszym rozwiązaniem? Różnica cenowa między Veką a aluplastem 7000 798zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.12.2021 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 A niby dlaczego lepiej? Jakieś argumenty? Zestawienie ze sobą Veki 82 i Aluplasta 4000 jest co najmniej dziwne. To jak nowe kombi kontra stara konstrukcja auta miejskiego. Oba mogą być dobrym wyborem jeśli trafia w odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 05.12.2021 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Słyszałem, że dużo osób wzięło Okna Veka. Może ktoś mi przybliżyć powód popularności tych okien / cenę / właściwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2021 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Słyszałem, że dużo osób wzięło Okna Veka. Może ktoś mi przybliżyć powód popularności tych okien / cenę / właściwości? Dużo osób jest w błędzie. Okna Veka (*Schueco itp także) są tylko w reklamach. O oknie decyduje do Czasem porównuję to do mąki: możesz kupić najlepszą, markową. Możemy piec dokładnie wg tego samego przepisu, a i tak wyjdzie nam co innego. Tak samo jest z oknem. Wystarczy dodatek słabszej stali i wszystko szlag trafi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 06.12.2021 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Dużo osób jest w błędzie. Okna Veka (*Schueco itp także) są tylko w reklamach. O oknie decyduje do Czasem porównuję to do mąki: możesz kupić najlepszą, markową. Możemy piec dokładnie wg tego samego przepisu, a i tak wyjdzie nam co innego. Tak samo jest z oknem. Wystarczy dodatek słabszej stali i wszystko szlag trafi.. Sorki, nie złapałem. Veka jest producentem profili (ram) i okuć, tak? Szyby biorą od kogoś innego? Mają słabą kontrolę jakości? PS A masz zdanie o profilach Rehau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.12.2021 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 No nie załapałeś . O Rehau myślę to samo co o Vece. Z tym, że Veka jest bardziej znana, wyreklamowana. Przez to też ma więcej niechętnych sobie oponentów sprzedających konkurencyjne profile. Chodziło mi wyłącznie o to, że z najlepszego profilu można wykonać fatalne okno, a z byle jakiego może wyjść coś całkiem akceptowalnego. Kierowanie się nazwą profili jest największym i najpopularniejszym błędem kupujących. Ale za pełnym przyzwoleniem producenta profili - dla nich liczą się kontenery sprzedanego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartock 06.12.2021 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Osoba, która była na pomiarach twierdziła, że Veka jest lepsza bo ma 3 uszczelkę oraz profile klasy A? Aluplast 7000 jest ponoć sztucznie nadmuchanym profilem... Sam nie wiem co myśleć zostałem wybity z rytmu troche. Jeszcze dodatkowa sprawa, która mnie zamrtwiła to ponoć brak mikrowentyalcji w tych oknach ze względu na grubszy profil niespełniała by ponoć swojej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts