barto125 06.12.2021 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Dom parter + poddasze użytkowe.Woda rozprowadzona PP20, na boilerze ciśnienie 5barJeśli chodzi o zimną wodę to ciśnienie wszędzie bez problemu.Zasilanie i powrót z boilera mam podpięte pexem 16, w sumie tymczasowo.Ale zauważyłem, że na piętrze ciśnienie na wszystkich kranach jest dosyć niskie, na parterze ten problem nie występuje.Kwestia cienkiej rurki od boilera, czy raczej muszę się spodziewać, że któraś zgrzewka po drodze na piętro jest źle zrobiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 07.12.2021 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Jasnowidzem nikt tu nie jest , a przyczyn może być kilka. Ale jeśli ciśnienie ciepłej na górze jest jednakie we wszystkich miejscach poboru to przyczyny szukałbym przy bojlerze i wyżej. Przypadkiem nie masz jakiegoś zaworu odcinającego? Edytowane 7 Grudnia 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 07.12.2021 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Nie, żadnego zaworu za boilerem nie ma, najbardziej zastanawia mnie to, że na dole jest ok i przemawia to ku temu, że gdzieś jest pp źle zgrzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabi88 08.12.2021 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Trzeba sprawdzić jakie jest to ciśnienie na górze. Bo ciśnienie może być dobre tylko wydatek za mały (czyli przewężenie o którym piszesz). Jak statyczne ciśnienienie jest w porządku a bardzo spada po oodkręceniu wody to jakieś przewężenie na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 09.12.2021 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2021 Może źle zgrzana rura. Taki przykład wygooglany:https://www.facebook.com/Pogotowie.Hydrauliczne.Mikolow.24h.691573515/posts/1803073086436592/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto125 10.12.2021 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Tak, najprawdopodobniej źle zgrzana rura. Podłączyłem na krótko pod kranem zawór zimnej wody do ciepłej i ciśnienie we wszystkich kranach jest prawidłowe. Doprowadzam dodatkową rurkę i powinno wrócić do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts