Darkfutur 07.12.2021 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Witam. 2 lata temu kupilem mieszkanie developerskie gdzie od samego początku był problem z drzwiami balkonowymi. Uszczelki na srodku po zamknęciu klamki nie dochodziły do ramy przez którą ciagle wiało ( można było włozyć maly palec) . Wziałem więc poziomicę i okazało się ze cala rama jest na srodku wypuklona jakby nie było w niej żadnych profili stalowych. Zadzwonilem więc do developera zeby przysłał serwis. Serwis przyjechał podregulował trochę okucia żeby uszczelka bardziej dochodziła. Po regulacji klamka zaczeła bardzo cięzko chodzić , trzeba użyć naprawde dużej siły zeby zamknąć,trochę przyległy bliżej , jednak wciaż wiało, a pomiedzy można było włozyć kartkę. Na moje pytanie dlaczego tak jest , serwisant odpowiedział że latem rama się naprostuje i nie moze nic wiecej juz podregulować bo nie ruszę juz klamką. Przyszla więc teraz zima i wieje nadal bo uszczelki na srodku nie dochodzą. Sąsiedzi maja ten sam problem, dzwnią co chwile bo zrywają aż klamki , serwis przyjezdza, wymienia, coś reguluje, odjezdza a problem nie znika i tak w kółko. Nagrałem filmik przykładajac poziomicę oraz wkladajac kartkę pomiędzy jak to wygląda, Na filmie widac jak rama odchodzi na pół centymetra od poziomicy tak są krzywe. Proszę o informacje co sądzicie o tych oknach i czy mam żądać ich wymiany ? Nie jestem fachowcem ale wydaje mi się że tu juz raczej regulacja nic nie da. Wiecej fimmow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.12.2021 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Zaproś dobrego fachowca.https://www.youtube.com/watch?v=ipjSwTegyJU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.12.2021 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Tylko jeden z linkowanych filmików (chyba 4 odnośnik) pokazuje prawidłowy pomiar ugięcia, czyli od zewnątrz, na zamkniętym skrzydle. Nie jest ono jakieś mega.. i pewnie jak będziesz szukał "legendarnych norm" to okaże się, że jest ok Założenie jest takie: okno ma być szczelne, tj. zgodne z Deklaracją Właściwości Użytkowych. Widziałem DWU w których przepuszczalność powietrza była deklarowane na żałośnie niskim dla okien poziomie 2 - pewnie Twoje okna by spełniały to założenie Zupełnie poważnie. Okna się krzywią, szczególnie tani standard deweloperski. Skrzyknij się z sąsiadami, poszukajcie prawnika, bo tak sam to raczej nic nie ugrasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts