Pitrekkk 08.12.2021 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Szybkie pytanie. Jak się go pozbyć bez zabijania, bo od 1.5 miesiąca zrobił tyle kopcow, że na wiosnę jak to siadzie będzie na czym kostki krzywić(to jak wpadnę do okopów). Domowe sposoby marne.Jakiś smierdliwy preparat coby nie zatruc, ale sobie poszedł?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.12.2021 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 masz mnóstwo pędraków w glebie, skoro tak aktywny.Najlepsza jest siatka pod trawnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 08.12.2021 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 To trzeba by murawę rwać. Nie ma czegoś w płynie co by można do norki wlać?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.12.2021 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Odstraszysz go raczej dźwiękami, niż zapachem. Są takie solarne, ultradźwiękowe odstraszacze. Nie polecę ci konkretnego typu, bo u mnie problem nie występuje, ale znajomy tak pozbył się kreta ze swych włości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 08.12.2021 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Odstraszysz go raczej dźwiękami, niż zapachem. Są takie solarne, ultradźwiękowe odstraszacze. Nie polecę ci konkretnego typu, bo u mnie problem nie występuje, ale znajomy tak pozbył się kreta ze swych włości. No właśnie czytałem o nich, ale ile ludzi tyle opini(działa super, inni że nic nie dało, kret jak grasował tak grasuje). Może w coś zainwestuje w ciemno, bo do wiosny nic z murawy nie zostanie... a nie mam sumienia go zabić, bo w zasadzie to ja się trochę na jego terytorium sprowadziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.12.2021 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Może ultradźwięki + trochę huku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 08.12.2021 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Może ultradźwięki + trochę huku Na yt w komentach czytałem, że kretom tak się ten dźwięk spodobał ze był jeden, a po zamontowaniu sprowadził kolegów (mowa o ultradźwiękach). Żeby tylko ten mój nie był tak gościnny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 28.12.2021 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Bez zabijania tylko siatka, inne sposoby to strata czasu i pieniędzy, taka brutalna prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek1980 29.12.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Jeśli palisz lub masz znajomego który pali to weź popiół i pety. Wrzuć je do małej torebki. Wsadź ja do dziury od kreta. Następnie przebij ją i zalej dużą ilością wody. Ja tak zrobiłem w kilku dziurach po kretach i ponad 10 lat żaden się nie pojawił w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 03.01.2022 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Jeśli palisz lub masz znajomego który pali to weź popiół i pety. Wrzuć je do małej torebki. Wsadź ja do dziury od kreta. Następnie przebij ją i zalej dużą ilością wody. Ja tak zrobiłem w kilku dziurach po kretach i ponad 10 lat żaden się nie pojawił w ogrodzie. Dzięki za radę. Palić nie pale, ale jak coś zastosuję się. Kret zrobił kółko w okół podwórka i chwilowo gdzieś zniknął. Szczęście też że wyszedł z kopaniem poza moją działkę, bardziej do lasu, ale znając życie pewnie wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 04.01.2022 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2022 to z płotem drobną siatką wejdź na te pół metra. korytarzami nie schodzi poniżej gleby w której żeruje/patroluje. Niżej tylko jak robi komorę zimowa i spiżarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 05.01.2022 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 U mnie zdają egzamin odstraszacze BROS SONIC MAX - długie na 4 akumulatorki (baterie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts