inwestor 14.12.2004 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Ciekaw jestem z jakimi wynikami finansowymi kończymy nasze budowy. Chodzi mi nie tylko o długi zaciągniete w bankach ale te rodzinne również. Może rodzinka czesciowo je umorzy ale w ankiecie to się nie liczy. Chodzi mi o procentowy udział długu w kosztach budowy domu. Jeśli ktoś jeszcze nie skończył budowy to jak najbardziej mile widziane sa prognozy zadłużenia. Jeszcze jedna sprawa chodzi mi o definicję końca budowy. Aby wyniki były jednoznaczne prosze o przyjęcie że koniec budowy to stan wykończony budynku oraz dziełka w stanie pozwalajacym na przejście suchą nogą do domu i przejazd samochodu bez zakopania się w błocie. Pozdrawiam i liczę na mnóstwo odpowiedzi wszystkich zyczliwych forumowiczów. Zdaje sobie sprawę że ankieta porusza drażliwy temat ale niech wszyscy sie dowiedzą jak wygladają finanse na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 14.12.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Postawiłem na ten przedział, choć mam nadzieję że może uda się go zbić poniżej 40 %. Pożyjemy zobaczymy. Narazie to prognoza i to dosyć realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.12.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Na razie 71% i wiecej, choc wedlug definicji autora watku dom budowa nie jest jeszcze zakonczona (dom nie jest wykonczony choc juz mieszkamy). Tak wiec do konca budowy to z pewnoscia zejdziemy o conajmniej jeden przedzial w dol, gdyz ciagle cos robimy a dlugow juz nie zaciagamy. Przeciwnie, splacamy hipoteke, ktora w naszych dlugach ma udzial najwiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 14.12.2004 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Wypada aby autor watku przyznał się jak to jest u niego - zaznaczam wiec opcje na smym dole. Ale ta opcja kosztowała mnie 5 lat . 2 lata projektowania i 3 lata budowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 20.12.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 U mnie nie jest tak źle - ok. 15% (pierwszy przedział). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.12.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 W poblizu 40 %. I jest to wyłącznie hipoteka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.12.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 pierwszy przedzialik...na szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 22.12.2004 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 U mnie równo 1/3 kosztów, czyli 33,333333333%. Nie jest to mało, ale wolałam mieć długi niz mieszkać na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek33 23.12.2004 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 U mnie dług na szczescie tylko rodzinny wyniósl ok 23% wartosci wydatków poniesionych na budowe (z tym ze dzialke dostalismy w prezencie ... wiec licze tylko to co wydalismy na budowe - bez urzadzania czyli mebli wypsazenia itp.) Po poltora roku dlug zredukowalismy wplatami do 10 - 12% .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts