Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Piszę, ponieważ jestem już praktycznie na finiszu papierologii, wszystkie zgody są, decyzja o pozwoleniu jest, problem pojawił się z sąsiadami. Wszyscy odebrali zawiadomienie o budowie oprócz jednej osoby która mieszka w Stanach. Adres starostwo ma, 3 miesiące teraz czekałam i nic, żadna zwrotka nie wróciła ze Stanów, nie wiem czy ktoś nie odebrał awizo czy list się zgubił i przez to, starostwo nie chce dać ostatniej pieczątki na papierach, która umożliwia odebranie decyzji o warunkach zabudowy i rozpoczęciu budowy.. czy ktoś mógłby poradzić co robić w takiej sytuacji? Bo nie mam pojęcia co robić, sprawa trwa już 14 miesięcy..

Jeżeli zły dział to bardzo przepraszam.

Reklamować na poczcie, to musi zrobić nadawca. Z zagranicznymi zwrotkami to normalka, nawet zza Odry. Przyślą fax (tak było jeszcze rok, dwa temu) z ich dokumentu z podpisem. Jak się uprzesz (chyba druga reklamacja była), to przyślą zwrotkę ale nie pamietam jaką i jaka data była. O ile pamietam to starostwo powinno wysłać białą zwrotkę, żółta nie wyczerpuje tematu przy postepowaniach administracyjnych. W tym temacie sa wyroki sądów.

Niestety jakieś pół roku temu urząd Miasta wysyłał reklamację, urząd pchnął sprawę dalej, wydał decyzję o pozwoleniu na budowę, sprawa końcowa na finalne warunki zabudowy trafila do starostwa, które stwierdzilo, że oni się w reklamacje nie bawią i będą czekać. Kompletnie się na tym nie znam, nie wiem czy da się to jakoś obejść. Na działce tej kobiety z Ameryki nic nie ma, jest pusta, także takie czekanie może naprawdę trwać latami