Patrycja6892 18.12.2021 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Witam. Piszę, ponieważ jestem już praktycznie na finiszu papierologii, wszystkie zgody są, decyzja o pozwoleniu jest, problem pojawił się z sąsiadami. Wszyscy odebrali zawiadomienie o budowie oprócz jednej osoby która mieszka w Stanach. Adres starostwo ma, 3 miesiące teraz czekałam i nic, żadna zwrotka nie wróciła ze Stanów, nie wiem czy ktoś nie odebrał awizo czy list się zgubił i przez to, starostwo nie chce dać ostatniej pieczątki na papierach, która umożliwia odebranie decyzji o warunkach zabudowy i rozpoczęciu budowy.. czy ktoś mógłby poradzić co robić w takiej sytuacji? Bo nie mam pojęcia co robić, sprawa trwa już 14 miesięcy.. Jeżeli zły dział to bardzo przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.12.2021 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Reklamować na poczcie, to musi zrobić nadawca. Z zagranicznymi zwrotkami to normalka, nawet zza Odry. Przyślą fax (tak było jeszcze rok, dwa temu) z ich dokumentu z podpisem. Jak się uprzesz (chyba druga reklamacja była), to przyślą zwrotkę ale nie pamietam jaką i jaka data była. O ile pamietam to starostwo powinno wysłać białą zwrotkę, żółta nie wyczerpuje tematu przy postepowaniach administracyjnych. W tym temacie sa wyroki sądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja6892 18.12.2021 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Niestety jakieś pół roku temu urząd Miasta wysyłał reklamację, urząd pchnął sprawę dalej, wydał decyzję o pozwoleniu na budowę, sprawa końcowa na finalne warunki zabudowy trafila do starostwa, które stwierdzilo, że oni się w reklamacje nie bawią i będą czekać. Kompletnie się na tym nie znam, nie wiem czy da się to jakoś obejść. Na działce tej kobiety z Ameryki nic nie ma, jest pusta, także takie czekanie może naprawdę trwać latami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycja6892 18.12.2021 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Architekt, który się tą sprawą zajmuje tak samo powiedzial, że jeżeli zwrotka nie wróci "budowy nie będzie". Zastanawiam się w tej sytuacji nad zmianą architekta, tylko nie wiem czy jest sens się odbijać od ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.12.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Po to jest reklamacja braku zwrotki. Urzędniki jakieś nieogranięte. Skarga do wojewody na bezczynność starostwa, ale wiesz co może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts