duble2 19.12.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Witam zamontowałem sobie w poniemieckim domu który remontuje kocioł na pellet lecz niestety zaczeły się pojawiać wykwity na kominie na piętrze które jeszcze nie jestr użytkowane i grzane! Chciałbym zamontować wkład z kwasówki 1mm lecz w 1 miejscu komin jest krzywy co widac na zdięciu i nie wiem czy da radę taki wkład zamontować czy ktoś ma może jakieś doświadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duble2 19.12.2021 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 19.12.2021 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Witam zamontowałem sobie w poniemieckim domu który remontuje kocioł na pellet lecz niestety zaczeły się pojawiać wykwity na kominie na piętrze które jeszcze nie jestr użytkowane i grzane! Chciałbym zamontować wkład z kwasówki 1mm lecz w 1 miejscu komin jest krzywy co widac na zdięciu i nie wiem czy da radę taki wkład zamontować czy ktoś ma może jakieś doświadczenie w tym temacie? Jest takie coś jak frezowanie komina. Musiałbyś zamówić taką usługę, wtedy po frezowaniu spokojnie wkład wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 19.12.2021 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Ewentualnie rękaw aluminiowy, rozprężany w kominie. Tylko musi być folia przeznaczona do kominów spalinowych a nie wentylacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.12.2021 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Raczej tylko rozwiercanie (jedna do trzech dniówek) i wpuszczenie wkładu (pół dniówki ). Edytowane 20 Grudnia 2021 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duble2 20.12.2021 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Myślałem żeby po prostu wykuć w miejscu zgięcia i zastosować kolanko skrętne co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.12.2021 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Myślałem żeby po prostu wykuć w miejscu zgięcia i zastosować kolanko skrętne co wy na to? A jak tam się dostaniesz aby to wykuć? To raz a dwa kolano na rurze to raczej nie jest dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.12.2021 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Raczej tylko rozwiercanie (jedna do trzech dniówek) i wpuszczenie wkładu (pół dniówki ). Trzy dniówki czyli licząc po 8 gdz to wychodzi 24 gdz, nieźle chyba że firma robi na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duble2 20.12.2021 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Po prostu w miejscu gdzie komin jest krzywy w murze robie otwór i wkładam do rury kwasówki kolanko skrętne też z kwasówki więc co może być źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.12.2021 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Tylko licz się tym że że kiedyś będziesz musiał wymienić ten wkład i wtedy co? znowu będziesz pruł komin. Z drugiej strony jak wsadzisz wkład poniżej kolana?Możesz spróbować ale czy coś z tego wyjdzie być może a być może narobisz się tylko na darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.12.2021 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Trzy dniówki czyli licząc po 8 gdz to wychodzi 24 gdz, nieźle chyba że firma robi na godzinę Widziałem na dwóch okolicznych kamienicach, po trzy kondygnacje + poddasze. Na 80 metrów widzę dobrze, bez lornetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duble2 21.12.2021 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Wkład kominowy będę wkładał od dołu w piwnicy resztę już od wyprutego komina.Dojdzie wkład to ruszę z robotą! Myślę że za kilka lat już problemu nie będzie bo mam w planach pompę ciepła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 21.12.2021 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Widziałem na dwóch okolicznych kamienicach, po trzy kondygnacje + poddasze. Na 80 metrów widzę dobrze, bez lornetki. Czytałeś post tematyczny? To jest dom a nie kamienica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 21.12.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Wkład kominowy będę wkładał od dołu w piwnicy resztę już od wyprutego komina.Dojdzie wkład to ruszę z robotą! Myślę że za kilka lat już problemu nie będzie bo mam w planach pompę ciepła! Wkład z tego wiem to włada się od góry, jedynie przy króćcu do pieca aby wstawić trójnik trzeba trochę rozkuć. Nie wiem czy id dołu dasz radę wcisnąć wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.12.2021 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2021 Czytałeś post tematyczny? To jest dom a nie kamienica. Dlatego powinno być łatwiej = szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.12.2021 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Myślałem żeby po prostu wykuć w miejscu zgięcia i zastosować kolanko skrętne co wy na to?Bardzo dobry pomysł, oczywiście dla kogoś kto może sobie pozwolić na kucie. Do peletu wystarczy stal 0,5-0,6 mm. Tańsza, bardziej elastyczna...Są nawet rury ze specjalnej stali grubości 0,2 mm....Oczywiście montaż od dołu, to najmądrzejsza technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts