Sativum 23.12.2021 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Czołem forumowicze, Skorzystam z Waszej wiedzy, by dowiedzieć się czy oraz jakie konsekwencje niesie położenie farby akrylowej na jeszcze punktowo (narożniki, murłata, trzpienie) ściany . Zakładam że nic nie powinno się wydarzyć, ew. Tam gdzie mokro farba może odpaść / purchle powstać. Z uwagi na wilgoć planujemy kłaść agregatem zamiast wałkami. Później wrzucę foto . Z góry dzięki! Edytowane 23 Grudnia 2021 przez Sativum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 23.12.2021 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Co Cię tak pili. Nie możesz poczekać. Będziesz wchodził do domu, czyli chciał zamieszkać? Zwykle pośpiech nie jest dobrym doradcą. Według mnie lepiej poczekać, no ale to nie była odpowiedź na zapytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 23.12.2021 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Ja bym poczekał. Na mokrej powierzchni faktura farby może się różnić od pozostałej części, co może być widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 23.12.2021 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Dzięki za opinie. Nie spieszę się, nigdy. Nie kładłem farby na mokre lub zimne ściany. Ciekaw byłem skutku. Na szczęście "punkt przełamania: nastąpił wczoraj rano. Ściany zaczęły szybko schnąć. Wilgoci zostało tylko z 2 cm na 3ch narożnikach Edytowane 23 Grudnia 2021 przez Sativum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 23.12.2021 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Ściana powinna być sucha bo farba nie będzie się trzymać a i przy okazji wilgoci będzie spływać ze ściany.O gruntowaniu chyba wiesz bo nic nie piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 23.12.2021 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Już zagruntowane 50/50 grunt/akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts