3rav 26.12.2021 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Witam, Zaprojektowałem sobie schody oparte o szkielet metalowy (wypalenie z blachy stalowej 8mm) a stopnie drewniane. Zastanawiam się czy pomiędzy elementami metalowymi a ścianą zastosować "podkładkę" z taśmy gumowej 2mm (jak na legary drewniane), blacha wycięta będzie zamontowana do ściany za pomocą kotwy chemicznej (szpilek M8 ). Moja wątpliwość wynika z tego iż dźwięki i tak będą "wchodzić" w ścian przez mocowanie, czy zastosowanie tej podkładki zredukuje w zauważalny sposób dźwięki używania schodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.12.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Nic to nie da. Trzeba odizolować trepy od konstrukcji. Chyba że zastosujesz elementy gumowo metalowe tak jak np amortyzatory w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3rav 26.12.2021 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Nic to nie da. Trzeba odizolować trepy od konstrukcji. Chyba że zastosujesz elementy gumowo metalowe tak jak np amortyzatory w samochodzie. Dzięki za odpowiedź, jeżeli masz coś kontrolnego na myśli z mocowaniem trepów to czy mogę prosić o jakiś link lub nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.12.2021 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 Dzięki za odpowiedź, jeżeli masz coś kontrolnego na myśli z mocowaniem trepów to czy mogę prosić o jakiś link lub nazwę? https://budujemydom.pl/files/anv/15398-Prospekt_Schoeck_Tronsole_4386.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts