Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem ogrzewanie podłogowe i grzejniki.

rafi22

Recommended Posts

Witam.

Teraz są moje pierwsze zimowe miesiące w nowym domu od developera, ale mam problem. tj.:

1. mam piec gazowy firmy ACV o mocy 24kV

2. budynek piętrowy, na parterze tylko ogrzewanie podłogowe (Kuchnia, salon, korytarz i WC)

3. na piętrze ogrzewanie podłogowe tylko w łazience. Natomiast tradycyjne grzejniki są w trzech pokojach i w łazience.

4. Piec mam ustawiony na 35st. ogrzewania podłogowego.

Mam problem, bo jak piec grzeje to ogrzewanie podłowewe działa (na parterze jest ciepło i w łazience na piętrze).

Natomiast problemem są pokoje, gdzie grzejniki są bardzo delikatnie ciepłe (czasami ledwo wyczuwalne).

Grzejnik w łazience jest wyraźnie ciepły. W trzech pokojach jest ledwie 18-19st., natomiast na parterze 2-3st. więcej.

5. Budynek jest dobrze ocieplony (nowy domek).

W czym jest problem, że grzejniki w pokojach praktycznie nie grzeją i te trzy pokoje są strasznie zimne? Grzejniki są odpowietrzone.

Po rozmowach z sąsiadami, to samo występuje u nich.

Bardzo żałuje teraz, że nie zastosowałem ogrzewania podłogowego wszędzie na piętrze.

Proszę o jakieś konkretne podpowiedzi, co mam zrobić (zielony jestem w tych tematach).