pan_poziomica 27.12.2021 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 WitamSzukałem podobnego wątku ale niewiele znalazłem.Poproszę o poradę , jakie pokrycie dachowe wybrać dla dachu 4 spadowego o pochyleniu 22stopnie. Dom piętrowy.Z początku planowałem dachówkę ale z tego co czytam to dachówkę stosuje sie powyżej 25 stopni pochylenia. przy mniejszych skosach dach może być nieszczelny.Blachodachówka modułowa podoba mi się tylko obawiam się o hałas podczas deszczu. Czy jest ktoś kto mieszka w domu piętrowym z blachodachówką i mógłby podzielić się wrażeniami? dodam że planuje dać 50cm wełny nad sufitem piętra. ale czy to wystarczy do wygłuszenia?z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 27.12.2021 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2021 Witam Szukałem podobnego wątku ale niewiele znalazłem. Poproszę o poradę , jakie pokrycie dachowe wybrać dla dachu 4 spadowego o pochyleniu 22stopnie. Dom piętrowy. Z początku planowałem dachówkę ale z tego co czytam to dachówkę stosuje sie powyżej 25 stopni pochylenia. przy mniejszych skosach dach może być nieszczelny. Blachodachówka modułowa podoba mi się tylko obawiam się o hałas podczas deszczu. Czy jest ktoś kto mieszka w domu piętrowym z blachodachówką i mógłby podzielić się wrażeniami? dodam że planuje dać 50cm wełny nad sufitem piętra. ale czy to wystarczy do wygłuszenia? z góry dziękuję za odpowiedzi. Hej, U siebie mam blachodachówkę + 50 cm wełny + deskowanie z papą. Co prawda nie śpię jeszcze w swoim domu, ale nic nie słychać co się dzieje na dachu. Bardziej okna połaciowe - przez nie słychać że pada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan_poziomica 02.01.2022 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 ok, dzięki za informacje. Ja nie będę miał okien dachowych ale też nie będę miał pełnego deskowania. No ale mam nadzieje ze te 50cm wełny wytłumi hałas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 02.01.2022 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Jak.nie da rady pół metra wełny - która jest świetnym izolatorem, to nie wiem co da . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Krz 19.01.2022 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Witam Szukałem podobnego wątku ale niewiele znalazłem. Poproszę o poradę , jakie pokrycie dachowe wybrać dla dachu 4 spadowego o pochyleniu 22stopnie. Dom piętrowy. Z początku planowałem dachówkę ale z tego co czytam to dachówkę stosuje sie powyżej 25 stopni pochylenia. przy mniejszych skosach dach może być nieszczelny. Blachodachówka modułowa podoba mi się tylko obawiam się o hałas podczas deszczu. Czy jest ktoś kto mieszka w domu piętrowym z blachodachówką i mógłby podzielić się wrażeniami? dodam że planuje dać 50cm wełny nad sufitem piętra. ale czy to wystarczy do wygłuszenia? z góry dziękuję za odpowiedzi. Według mnie dachówka ceramiczna to najlepsze rozwiązanie, dekarz polecił mi klasyka na lata, dobra jakość w umiarkowanej cenie. Z doświadczeń rodziców i znajomych wynika, że trwałość ma znaczenie, jak dobrze ułożone to żaden wiatr nie ruszy, jak leje to nie dudni jak na blasze, no i fajnie wygląda (y) Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.01.2022 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Krycie wstępne trzeba wykonać papą i zdecydowanie dachówka ceramiczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts