kyob 28.12.2021 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Pomijając sprawność, energooszczędność i cenę. Obecne klimatyzację oferują sporo dodatkowych funkcjonalności aka. bajerów. Czy w życiu codziennym ktoś z tego korzysta, jeżeli tak to do czego warto dopłacić? Inaczej z jakich dodatkowych funkcji korzystacie, a które są tylko na papierze i nie mają praktycznego zastosowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 28.12.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Jak by na to nie patrzeć, dodatkowe funkcje wydrukowane na papierze (instrukcja obsługi), są również dostępne na pilocie urządzenia. Ale do rzeczy. Mam kilka klimatyzatorów i wykorzystuję w nich funkcję chłodzenia lub ogrzewania w zależności od aury, nastawiając odpowiednią temperaturę na pilocie, wcześniej tymże włączając urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 29.12.2021 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Wykorzystuję:1. Zarówno funkcje chłodzenia i grzania. Cały okres przejściowy wiosna/jesień dogrzewam klimatyzatorem (jak CO nie pracuje). Czasem też tyko wentylatora - do rozprowadzenia powietrza po pokoju. Nie korzystam z osuszania, bo mam WM z rekuperatorem i zawsze zbyt sucho. Nie korzystam z trybu Auto, bo nie chcę aby klimatyzator był mądrzejszy ode mnie. Ja chcę decydować czy ma grzać czy chłodzić.2. Praktycznie zawsze załączam z zegarem na 2-6 godzin, aby się automatycznie wyłączył. Jak zapomniałem to klimatyzator chodził cały dzień w pustym mieszkaniu. Jak nie będzie potrzeba to wyłączę ręcznie wcześniej, ale zawsze staram się uruchamiać z wyłącznikiem czasowym.3. Używam trybu Sen, gdzie temperatura wzrasta co i potem automatycznie się wyłącza i ponadto pracuje ciszej (wentylator nie wchodzi na duże obroty).4. Na noc czasem (rzadko) ktoś życzy sobie, aby mu wyłączyć podświetlenie.5. Nie korzystam z funkcji "Health/Save", "BLOW", blokady klawiatury, bo nie pamiętam że coś takiego jest.6. Czasem (rzadko) z trybu "Turbo" jak przyszedłem w upalny dzień do przegrzanego pokoju i było gorąco nie do wytrzymania.7. Bardzo przydałby się wyświetlacz temperatury zewnętrznej. Jest ale dostępny po kilku kliknięciach, więc nie korzystam bo za dużo klikania aby odczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts