Tomycz 30.12.2021 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Jak można sfinansować instalacje pv? Czy mogę dostać jakieś środki? Mam plan żeby zrezygnować z ogrzewania na ekogroszek i przejść na elektryczne może nawet pompę ciepła skorelowaną z fotowoltaiką, ale wiadomo chciałbym odzyskać cześć zainwestowanych pieniędzy. Ktoś może mi podpowiedzieć jak wygląda procedura i czy można to komuś zlecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 30.12.2021 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Wstęp do reklamy? Jaką firmę z ofertą kredytu zaproponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.12.2021 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Czyste powietrze dostaniesz na ciepłą pompę A+++ około 15000 zł. Ale sfinansować instalację musisz z własnej kieszeni na kasę z czystego powietrza będziesz czekał jakiś rok. Na PV niczego już raczej nie dają to co można było wziąć to już rozdali.Zlecić możesz każdemu za odpowiednią opłatą ogarną to za Ciebie. A kredyty w dzisiejszych czasach bierze tylko żelazny elektorat partii rządzącej bo nie ogarniają czym są podatki, stopy procentowe, i Polski Wał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carlosyet 03.01.2022 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) Jak można sfinansować instalacje pv? Czy mogę dostać jakieś środki? Mam plan żeby zrezygnować z ogrzewania na ekogroszek i przejść na elektryczne może nawet pompę ciepła skorelowaną z fotowoltaiką, ale wiadomo chciałbym odzyskać cześć zainwestowanych pieniędzy. Ktoś może mi podpowiedzieć jak wygląda procedura i czy można to komuś zlecić? Taki zestaw to prawdziwy majstersztyk. Mam z lutego 2020. Nowy dom 190 metrów, wcześniej obsługiwałem piec na ekogroszek u rodziców i mam porównanie. Powiem Ci pełna automatyka i niskie koszty funkcjonowania domu o około 50-60%. Mam pompę powietrzną /moderowano/ i moduły /moderowano/ – całość za jednym zamachem montowała mi firma /moderowano/ – mają oddziały w każdym województwie. Długo szukałem, rozmawiałam i oni mieli najlepszy przelicznik jakość do ceny. Montaż proaktywnie jedno-dwudniowy. Pięknie ta energia się bilansuje. Nie ma tego utrapienia z zakupami ekogroszku, ładowaniem podajnikiem, czyszczeniem, jest czysto, cicho i komfortowo. Oczywiście taka inwestycja kosztuje i część wrzuciłem w koszt kredytu. Nakłaniam rodziców na taką zmianę bo oni będą mogli skorzystać z dotacji i odbiorą z powrotem nawet 35 tys. Z kolei ja mam nadzieję załapać się na program Moje Ciepło i możliwe, że dostanę ze 25 tys. No pożyjemy zobaczymy. U Ciebie widziałbym Czyste Powietrze, tam też sporo nawet do 35 tysięcy jest do wzięcia. Od moderatora: w poprzednim poście pisałeś o innej pompie ciepła. Edytowane 3 Stycznia 2022 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 03.01.2022 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 Śmierdzi SPAM`em na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 03.01.2022 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2022 No ciągnie smrodem ciągnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts