Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy klima w domu z silki jest potrzebna ?

Recommended Posts

Czesc

Za chwile ruszamy z budowa domu z silki o pow ok 250m. Powiedzcie mi czy uwazacie ze klima jest juz wg was koniecznoscia?

Czy ma ktos dom z silki i zaluje ze nie zrobil klimy ?

Czy latem faktycznie jest roznica ze silka tak sie nie nagrzewa?

Czy ogolnie klima wg was jest niezbedna w dzisiejszych czasach ?

Nagrzewa się, jak wszystko, tylko ma trochę większą bezwładność niż no BK

Jeśli "wpuścisz" upał do środka (promienie słońca przez okno), wietrzenie pokojów, czy otwarte drzwi na taras i będzie to trwało kilka/naście dni, to w końcu i ona sie nagrzeje, a potem będzie dłużej oddawać ciepło.

Więc - jeśli szczelnie zamknięty dom z rekuperacją, oknami zabezpieczonymi okapami/pergolami/roletami, to upał nie będzie aż tak dokuczliwy.

Ale tak, czy inaczej klima podniesie komfort - choćby przez obniżenie wilgotności.

Czesc

Za chwile ruszamy z budowa domu z silki o pow ok 250m. Powiedzcie mi czy uwazacie ze klima jest juz wg was koniecznoscia?

Czy ma ktos dom z silki i zaluje ze nie zrobil klimy ?

Czy latem faktycznie jest roznica ze silka tak sie nie nagrzewa?

Czy ogolnie klima wg was jest niezbedna w dzisiejszych czasach ?

Mam dom z silikatów bez klimatyzacji. Okres w którym jest naprawdę upalnie w naszym klimacie nie jest długi. Mam wszystkie okna w sumie od południa i latem nagrzewa się max 28 stopni po dwóch tygodniach upałów po 30 stopni. Zwykle jest 24-26 stopni.

NIE MAM PODDASZA.

• Like 1