michkarp11gmail.com 02.01.2022 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 CzescZa chwile ruszamy z budowa domu z silki o pow ok 250m. Powiedzcie mi czy uwazacie ze klima jest juz wg was koniecznoscia?Czy ma ktos dom z silki i zaluje ze nie zrobil klimy ?Czy latem faktycznie jest roznica ze silka tak sie nie nagrzewa?Czy ogolnie klima wg was jest niezbedna w dzisiejszych czasach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.01.2022 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Nagrzewa się, jak wszystko, tylko ma trochę większą bezwładność niż no BKJeśli "wpuścisz" upał do środka (promienie słońca przez okno), wietrzenie pokojów, czy otwarte drzwi na taras i będzie to trwało kilka/naście dni, to w końcu i ona sie nagrzeje, a potem będzie dłużej oddawać ciepło. Więc - jeśli szczelnie zamknięty dom z rekuperacją, oknami zabezpieczonymi okapami/pergolami/roletami, to upał nie będzie aż tak dokuczliwy.Ale tak, czy inaczej klima podniesie komfort - choćby przez obniżenie wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 02.01.2022 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Klima jest koniecznością w każdym nowoczesnym domu z poddaszem użytkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2022 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2022 Czesc Za chwile ruszamy z budowa domu z silki o pow ok 250m. Powiedzcie mi czy uwazacie ze klima jest juz wg was koniecznoscia? Czy ma ktos dom z silki i zaluje ze nie zrobil klimy ? Czy latem faktycznie jest roznica ze silka tak sie nie nagrzewa? Czy ogolnie klima wg was jest niezbedna w dzisiejszych czasach ? Mam dom z silikatów bez klimatyzacji. Okres w którym jest naprawdę upalnie w naszym klimacie nie jest długi. Mam wszystkie okna w sumie od południa i latem nagrzewa się max 28 stopni po dwóch tygodniach upałów po 30 stopni. Zwykle jest 24-26 stopni. NIE MAM PODDASZA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts