Cristanov 07.01.2022 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Dzień dobry, Mam dom który stoi na granicy działki. Chciałbym odkupić od sąsiada 3 metrowy pas wydzielony z jego działki wzdłuż domu tak aby ułatwić sobie użytkowanie. Wydzielony obszar miałby około 150 m2. W MPZP minimalna powierzchnia nowych działek to 500m2. Czy w takiej sytuacji będzie możliwy taki podział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 07.01.2022 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Tak. Miałem tak samo, u mnie w dzielnicy minimalna nowa działka to 1000m2. a kupiłem od sąsiada 400m2. To co chcesz zrobić to powiększenie istniejącej działki, można nawet kilka metrów tak wydzielić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cristanov 07.01.2022 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Brzmi dobrze, dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 07.01.2022 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 Na projekcie (niekiedy) i w podaniu (zawsze ) opisujesz cel podziału. Potem jest to powtórzone w treści decyzji zatwierdzającej podział - podział na poprawę użytkowania przyległej działki nr... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts