Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Antresola w mieszkaniu

Recommended Posts

Dzień dobry,

To mój pierwszy post. Za kilka miesięcy odbieram klucze od mieszkania i chciałabym już zorientować się jak zacząć realizować pomysł na antresolę w mieszkaniu dwupoziomowym. Jeśli znajdzie się jakiś specjalista, który ma doświadczenie w tym temacie to prosiłabym o zostawienie do siebie kontaktu :)

Przeszukałam już forum i kontaktowałam się z kilkoma firmami specjalizującymi się w budowaniu takich rozwiązań ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi. Każdy uważa, że jest to proste ale nikt nie chce się tego podjąć :)

Otóż mieszkanie jest dwupokojowe. Nad 1/3 mieszania jest "drugie piętro" na którym przewidziana jest sypialnia. Ma ona ok. 10 m2 (użytkowych) po podłodze jest tam ok. 20 m2. Są tam bardzo niskie skosy. Chciałabym wykorzystać pustą przestrzeń nad resztą mieszkania i zabudować kolejną 1/3. Będzie to wyglądać jak przedłużenie tego piętra na którym jest sypialnia.

Na "dobudowanej antresoli chciałabym zrobić schody i łazienkę + kącik do siedzenia.

Mieszkanie ma w najwyższym punkcie 6 m. Dobudowana antresola miałaby ok. 3,5 m długości i 5 m szerokości.

I tu pojawia się pytanie: Jak podejść do zaprojektowania takiej antresoli na której ma znaleźć się łazienka, czyli dość duże obciążenie?

Do kogo udać się żeby wykonał projekt lub podjął się wykonania takiej antresoli?

Z góry dziękuję za informacje i jeśli powtórzyłam temat przepraszam.

Edytowane przez Kasia93