Kasia93 12.01.2022 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 (edytowane) Dzień dobry, To mój pierwszy post. Za kilka miesięcy odbieram klucze od mieszkania i chciałabym już zorientować się jak zacząć realizować pomysł na antresolę w mieszkaniu dwupoziomowym. Jeśli znajdzie się jakiś specjalista, który ma doświadczenie w tym temacie to prosiłabym o zostawienie do siebie kontaktu Przeszukałam już forum i kontaktowałam się z kilkoma firmami specjalizującymi się w budowaniu takich rozwiązań ale nie znalazłam konkretnej odpowiedzi. Każdy uważa, że jest to proste ale nikt nie chce się tego podjąć Otóż mieszkanie jest dwupokojowe. Nad 1/3 mieszania jest "drugie piętro" na którym przewidziana jest sypialnia. Ma ona ok. 10 m2 (użytkowych) po podłodze jest tam ok. 20 m2. Są tam bardzo niskie skosy. Chciałabym wykorzystać pustą przestrzeń nad resztą mieszkania i zabudować kolejną 1/3. Będzie to wyglądać jak przedłużenie tego piętra na którym jest sypialnia. Na "dobudowanej antresoli chciałabym zrobić schody i łazienkę + kącik do siedzenia. Mieszkanie ma w najwyższym punkcie 6 m. Dobudowana antresola miałaby ok. 3,5 m długości i 5 m szerokości. I tu pojawia się pytanie: Jak podejść do zaprojektowania takiej antresoli na której ma znaleźć się łazienka, czyli dość duże obciążenie? Do kogo udać się żeby wykonał projekt lub podjął się wykonania takiej antresoli? Z góry dziękuję za informacje i jeśli powtórzyłam temat przepraszam. Edytowane 25 Stycznia 2022 przez Kasia93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2022 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 konstruktor który określi czy można obciążać punktowo strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.01.2022 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2022 konstruktor który określi czy można obciążać punktowo strop Nie zawsze trzeba obciążać stropy antresolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 13.01.2022 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2022 Niech Pani znajdzie lokalnego konstruktora/budowlańca. To trzeba widzieć i dopiero doradzać. A moze zdjęcia by cos więcej pokazały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pabloq 17.01.2022 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 konstruktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts