Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu do stanu pod klucz w 2022r.

dam7

Recommended Posts

Cena za punkt - położenie kabli, obsadzenie puszki 30zł/szt. to normalna cena rynkowa. Obsadzenie gniazdek i włączników 5zł/punkt, ale to można zrobić samemu, bo nie wymaga za wiele umiejętności. Szycie szafy prostej to 500 zł. Ceny rynkowe.

W tym projekcie masz:

1 drzwi podwójne + stałe szklenie

1 drzwi podwójne

2 okna większe

1 okno maleńkie.

Za 10 000 kupisz Wiśniowskiego na Weka 82 z montażem na taśmach...

Popieram. Niektórzy lubią tutaj chwalić się ile to wydali na klamki z prawdziwego plastikowego złota.

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zaczynam budowę na wiosnę. Pozwolenie już jest. Ogarnięte kwestie z czego fundamenty i mury. Ale nie możemy z mężem dogadać się co na dach... Ja jestem przekonana do pokrycia ceramicznego, wydaje mi się, że taki dach jest ładny, trwały i bezpieczny. Rozważam kupno modelu Bergamo od firmy Roben, podoba mi się nowoczesny wygląd, a dekarz rekomenduje, że też dobra korelacja ceny i jakości, poza tym długa gwarancja. Brzmi fajnie, szczególnie, że ceny oszalały. A tu wychodzi rozsądnie w porównaniu i innymi. Jednak chciałabym poznać opinię innych budujących, szczególnie takich, którzy już mają #bergamo na dachu - co powiecie? Poratujecie argumentami na tak?

Od maja ponoć mają wznowić produkcje, to może w końcu doczekam się wymiany pokrycia

Jak się to stanie, to chociaż nie będę psioczył na gwarancje.

to moja opinia.

ps. żeby nie było inne partie ponoć były lepsze(nie będę już robił czarnego pijaru).

Edytowane przez Pitrekkk