kulibob 18.01.2022 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Zastanawiam się czy te koszty ogrzewania pompą ciepła za sezon które tu ludzie podają - 1000, 2000 zł są rzeczywiste...? Raczej nikt tu nie kłamie ja ogrzewam samoróbką kotła elektrycznego i dwoma klimatyzatorami gdyby nie PV płaciłbym ok 2000-2500 za ogrzewanie +CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.01.2022 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Zależy w jakim domu mają ten węgiel. Poza tym węgiel tani nie jest... Daj 20cm. Wiem, że cena styropianu oszalała, ale ceny nośników energii spadać nie będą. Ja dałem 20cm w 2013 roku, co wtedy wśród nieopodal budujących wywoływało kpiarskie komentarze o termosie, ale teraz już nie kpią... rzadko na Ciebie mogę patrzeć ale tu masz racje. Też dałem 20 w 2014/15i to była dobra decyzja projektowo było 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusia 18.01.2022 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 super sprawa taki dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 18.01.2022 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Za 2 lata dopiero mam mieć doprowadzony gaz do ogrodzenia... gazociąg jest do działki sąsiada... mam więc do grzania 2 sezony. Rozważam różne opcje: . Mój kumpel kilka lat grzał kominkiem a raczej kotłem na drewno. Bo tanio. Tyle że u niego ojciec był cały czas w domu więc co chwilę dokładał do kotła. Pamiętam że jak tylko tylko w okolicy podłączali gaz to był pierwszy który się podłączył i mówił że wreszcie ma komfort i spokój Grzanie kominkiem , piecem to dobre dla emeryta który siedzi nonstop w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.01.2022 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Mój Grzanie kominkiem , piecem to dobre dla emeryta który siedzi nonstop w domu Dla młodego i sprawnego emeryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 18.01.2022 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Albo preludium do nieszczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.01.2022 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Jednak niema co tak demonizowac kominka.Kominak ma sens jeśli-zamienisz go na kozę oszczędzasz miejsce, pieniądze i mnie j problemów przy awarii lub wymianie-Bez płaszcza wodnego nadaje sie do użycia w razie W jako główne ogrzewanie- Plenie rekreacyjne potencjalna oszczędność przy tanim drewnie Jeśli powyższe są spełnione to jest dobrze. Jeśli chcesz codziennie hajcować to to jest gówno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamala1 18.01.2022 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 super temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolomeooo 20.01.2022 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Jedyny sposób ogrzewania który nie podrożał... :rolleyes: http://https://i.ibb.co/D8B1HNZ/tanisposobogrz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts