Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Akurat.... :lol: :lol: :lol:

Nazwy produktów preferowanych przez Ciebie podałeś przecież ewidentnie.

A wszystkie polskie produkty wedlug ciebie niedobre.

Nieładnie! A fe !! :evil:

Patriotyzm do potęgi.... :lol:

I dzięki takim jak Ty mogą nie być lepsze... Wiesz o tym?

Wytlumacz przeciętnemu Kowalskiemu, że lepiej dać za Kampmanna 10.000.- zamiast za Regulusy 2.000.- lub nawet mniej.

Zapraszam do kalkulatora wyceny.......... :lol:

http://www.regulus.com.pl/kalkulator%20canal/Regulus2.htm

A może warto jednak projektować rownież ten produkt? :roll:

• Odpowiedzi 157
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Akurat.... :lol: :lol: :lol:

Nazwy produktów preferowanych przez Ciebie podałeś przecież ewidentnie.

A wszystkie polskie produkty wedlug ciebie niedobre.

Nieładnie! A fe !! :evil:

Patriotyzm do potęgi.... :lol:

I dzięki takim jak Ty mogą nie być lepsze... Wiesz o tym?

Wytlumacz przeciętnemu Kowalskiemu, że lepiej dać za Kampmanna 10.000.- zamiast za Regulusy 2.000.- lub nawet mniej.

Zapraszam do kalkulatora wyceny.......... :lol:

http://www.regulus.com.pl/kalkulator%20canal/Regulus2.htm

A może warto jednak projektować rownież ten produkt? :roll:

Podałem takie marki, bo uważam ze są dobre stosowałem w projektach i wiem - sprawdzone w 100%. Z tymi cenami to przesadzasz, nie są to aż takie różnice jak sugerujesz - różnica w cenie Kampanna czy Jagi w porównaniu do Regulusa to jest może 20% drożej. Porównam to specjalnie dla Ciebie i napisze tu. Jesli chodzi o patriotyzm to oczywiście jestem patriotą, ale równiez jestem rozsądnym człowiekiem - te firmy mają w Polsce swoje przedstawicielstwa, które są w 100% polskie i zatrudniają Polaków, także uwagę o patriotyźmie uważam za bezsensowną.

Zatem zaprojektuj i poobserwuj w akcji Regulusa... :p

Radzę. Może jednak warto. Jest na stronie oferta dla projektantów.

Wymiennik jest rewelacyjny - z miedzi i aluminium. Podesty wystarczająco estetyczne, szczególnie te drewniane.

Posiada 14 miedzynarodowych atestów i rekomendacji.

Przebadany przez stosowną jednostkę notyfikowaną.

Faktów nie przesłonisz.....

Były tamte marki. Teraz są też inne.

Takie życie. :wink:

Oj ekspert ekspert........ :lol:

Najważniejsze, że wyrzucileś to z siebie za czyjąś pomocą. Teraz będzie Ci lżej.

Należy nauczyć się żyć obok konkurencji......

To jest nieuniknione i stymuluje. :wink:

A ludzie mają taniej i to co dawniej było finansowo niedostępne, obecnie jest w zasięgu każdego.

Pisząc to nie miałem na mysli żadnej konkurencji, tylko to że są rozwiązania lepsze i gorsze, a te Twoje Regulusy są naprawdę badziewne i za takie uchodzą na rynku. Widać jak Cię parę razy moderator pohamował w tej Twojej kampanii reklamowej :) A ja nie jestem z żadnej Twojej konkurencji - obracam się na rynku, ale z trochę innych powodów, po prostu jestem projektantem instalacji co i to dość dobrym i znanym, mówiąc nieskromnie. Napisałem ten post, bo nie mogę patrzeć jak Ci biedni ludzie na własną rękę męczą się i przewijają pośród gmatwaniny argumentów serwowanych im przez sprzedawców takich jak Ty. Kazdy im miesza w głowach, a oni już się słaniają otumanieni dymem filozofii produkowanych na potrzeby sprzedaży przez firmy grzejnikowe.

Jak jesteś takim dobrym projektantem od C.O. to dlaczego w pokrewnym wątku "grzejnik kanałowy" napisałeś takie bzdury o ogrzewaniu podłogowym. Lepiej byś się nawet nie przyznawał do tego że projektujesz instalacje c.o. bo tak jak doradzasz to masakra :evil: "mówiąc nieskromnie" :D

Jezu!!! Znowu ten Bogusław Turcin - natręt jak ich mało. Wcale nie jest duzo droższa - po prostu słabo u Ciebie z matematyką również. Nie gadam juz z Tobą, bo nie pojawiłem się tu, aby jakiś handlarzyna niedouczony epitety mi prawił. Pozdrawiam i żegnam. Mam nadzieję, że moje posty chociaż trochę uswiadomiły ludziom na tym forum jak natrętni handlarze - nie mylić z handlowcami - potrafią naginać rzeczywistość i prawa fizyki do swoich potrzeb. Pozdrawiam i żegnam Pana Panie Bogusławie Regulus Turcin - dwojga nazwisk oczywiście oraz z rozdwojeniem jaźni w celach marketingowych

Po pierwsze to obrażać możesz swoich kolegów więc trzymaj swoje "palce" na wodzy. A po drugie to właśnie udowodniłeś brak wiedzy na tematy o których tu piszesz bo zamiast odeprzeć mój "atak" na twoje mądrość to podwijasz ogon i uciekasz. O projektowaniu widzę że raczej nie masz pojęcia więc może to i lepiej że nie będzie żadnej dyskusji. Pozdrawiam i życzę miłego douczania.

Wcale nie jest duzo droższa - po prostu słabo u Ciebie z matematyką również

A to, to już chyba do KiZ'a? :roll:

Facet jakiś taki znerwicowany, czy co?....

nie mylić z handlowcami - potrafią naginać rzeczywistość i prawa fizyki do swoich potrzeb.

Co masz na myśli ,kolego?

Nawijaj.... :p

Ale na temat!

• 9 months później...
Ja jeszcze nie, a zniszczenia, jakie poczynil stan surowy w moim budżecie raczej oznaczają, że nie dam rady sprawić sobie takiego fajnego bajeru. W międzyczasie jednak moj koega sobie rąbnął całe mieszkanie (apartement/penthouse na ostatim pietrze, zeby nie było ;) ) w takich grzjenikach i jest chyba zadowolony No i mieszkanie wyglada bosko - zadnego zelastwa na scianach (ktorych nota bene jest niewiele - same okna).

mam pytanie dotyczące kanałowych grzejników

czy takie systemy można przewymiarować w celu obniżenia temp wody obiegowej z 60 na 45 stopnie?

Można - na stronce mają coś takiego jak klakulator doboru grzejników. Problem w tym że grzejniki w takim układzie mają bardzo małą moc co oznacza że trzeba ich dużo co oznacza że trzeba za nie dużo zapłacić. Czyli to co będziesz oszczędzał na ogrzewaniu niskotemperaturowym przez kilkadziesiąt lat będzie spłacało grzejniki regulus.

Ja sobie wpisałem salonik o powierzchni 32m2, zalilanie 45stC i mi wyszła sumaryczna cena grzejników 7 tyś :) Do jednego pokoju !!!!

Gdyby to były inne grzejniki kanałowe niż regulusy, pewnie byłoby dużo drożej.

Odlicz od razu standardowy przeciętny upust na poziomie 25-30%.

Podaj am76 jaki typ grzejników kanałowych i ile ich dobrałeś...

W cenie zestawu kanałowego jest kilka metrów kwadratowych pokrycia podłogi- to też należy wziąc pod uwagę w bilansowaniu kosztów (materiał pokrycia podłogi wraz z robocizną).

Gdyby to były inne grzejniki kanałowe niż regulusy, pewnie byłoby dużo drożej.

Odlicz od razu standardowy przeciętny upust na poziomie 25-30%.

Podaj am76 jaki typ grzejników kanałowych i ile ich dobrałeś...

W cenie zestawu kanałowego jest kilka metrów kwadratowych pokrycia podłogi- to też należy wziąc pod uwagę w bilansowaniu kosztów (materiał pokrycia podłogi wraz z robocizną).

Ja do grzejników regulus nic nie mam. Nie wiem jakie są ceny innych producentow.

Ja ich nie dobierałem tylko dobrał je "Kalkulator doboru grzejników kanałowych" ze strony regulusa: http://www.regulus.com.pl/kalkulator%20doboru%20canal/kalkulator%20doboru%20canal.htm. Wpisałem kubaturę 90m3, wybrałem ścianę U=0,16, okna 20%, 2 ściany zewnętrzne, brak strat stropem i podłogą, temperatura 45/35/20. Kalkulator obliczył zapotrzebowanie na moc: 1836W i wybrał 3 x 2000mm gzrejniki, CanalDUO o mocy 1317W. Cena netto 6670. (JEDEN POKÓJ)

Dobry sposób na zaoszczędzenie na grzejnikach kanałowych, to zrezygnować z firmowej kratki i dac jakiemuś sprytnemu metalurgowi/stolarzowi do zrobienia. Pare tysi zostaje w kieszeni. Cena tej kratki, to prawie 1/2 ceny całości! ( z tego co pamiętam)

zmieniło się Depi od czasu jak rozmawialiśmy.. relatywnie podesty potaniały..

http://www.regulus.com.pl/download/cennikkanalowy.pdf

http://www.regulus.com.pl/kalkulator%20doboru%20canal/kalkulator%20doboru%20canal.htm

policz am76 jeszcze raz....

Depi.. "sprytny" stolarz ani nikt nie zrobi kratki za darmo...

Sorry bogusław, ale sam kalkulator tak twierdzi - z ceny 8300, 3864 to cena podestu (czyli kratki). Moim zdaniem, to letka przesada.

Za darmo na pewno nie zrobią, ale pewnie taniej, niż za 4000 :o Oczywiście można wziąć ten "rzadszy" podest (13), a po dorzuceniu najdroższego sterowanie relacja się polepsza tak mniej więcej do 1/3 ceny. Co wciąż jest chyba za dużo, za prosty i produkowany masowo element aluminiowy.