JoannaC 23.03.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Podnoszę temat grzejników kanałowych.Bardzo proszę o opinie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 25.03.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 MOgę Ci polecić Verano. Polski dobry producent a parę groszy w portfelu zostaje względem np. Jagi czy Vasco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 25.03.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Powiem więcej jest to produkt tej samej klasy o ile nie wyższej, a na dodatek o 30-40% tańszy lub nawet więcej w przypadku grzejników kanałowych z wentylatorem, ponieważ nie wymaga ponoszenia dużych dodatkowych kosztów na transformatorowe układy zasilania wentylatorów i sterowników z +12V DC.O tych kosztach dystrybutorzy Jagi, Purmo (Boki), Vasco ci nie powiedzą w momencie sprzedaży grzejnika. Dowiesz się o nich w momencie jego montażu, ale wtedy już będziesz szczęśliwym posiadaczem grzejnika wymienionych marek. Mam z tym doczynienia na codzień dlatego wiem co mówię. Ale wybór należy oczywiście do ciebie. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 25.03.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 A co powiesz nilsan o aktualnej ofercie Regulus-system?http://www.regulus.com.pl/ogrzewanie-kanalowe-canal PozdrawiamBogusław Ps. A gdzie opinie użytkowników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nilsan 26.03.2012 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Również dobre grzejniki. nilsan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annawia 19.08.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Hej, potrzebuję pomocy. Chcę założyć grzejniki kanałowe, ale zupełnie nie mam o tym pojęcia. Te wszystkie cyferki w specyfikacjach i cennikach nic mi nie mówią. Zapotrzebowanie na energię w pomieszczeniu wynosi 2300 W. Możecie mi polecić jakieś optymalne rozwiązanie? Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 19.08.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 1) 2300 W - ale przy jakich parametrach wody grzejnej? (80/60, 70/55?)2) Gdzie dokładnie chcesz umieścić te grzejniki (pod oknami, pod drzwiami balkonowymi, na parterze, na piętrze?) Dobrze byłoby dobrać długość grzejnika w taki sposób, aby nie był dłuższy niż szerokość drzwi lub okna.3) Jaką głębokość w podłodze masz do dyspozycji ( w zależności od tego, dobiera się wysokość grzejnika - grzejnik po zamontowaniu powinien licować się z płaszczyzną podłogi; nie może wystawać ponad podłogę)4) Czy grzejnik ma być z wentylatorem czy bez?5) Jakiego producenta preferujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 20.08.2012 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Posłuż się tym kalkulatorem: http://www.regulus.com.pl/kadobcan/doborcanal.htmlW razie jakichkolwiek wątpliwości dopytaj mailem... PozdrawiamBogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzehook 25.04.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam, buduję dom "dom w kalateach 2" Moje pytanie dotyczy grzejników kanałowych a dokładnie jak one sie sprawdzają. W moim domu niestety są przeszklone drzwi tarasowe, a poprzez układ salonu nijak nie można uniknąć tych grzejników. Może ktoś na forum miał podobny problem i sobie z tym poradził. A może te grzejniki kanałowe nie są takie złe? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 25.04.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam, buduję dom "dom w kalateach 2" Moje pytanie dotyczy grzejników kanałowych a dokładnie jak one sie sprawdzają. W moim domu niestety są przeszklone drzwi tarasowe, a poprzez układ salonu nijak nie można uniknąć tych grzejników. Może ktoś na forum miał podobny problem i sobie z tym poradził. A może te grzejniki kanałowe nie są takie złe? pozdrawiam a co jest złego w ogrzewaniu podłogowym że trzeba "rzeźbić" z kanałowymi ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 25.04.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 a co jest złego w ogrzewaniu podłogowym że trzeba "rzeźbić" z kanałowymi ...??? Może grzehook nie chce podłogówki bo się kurz unosi i puchną nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 25.04.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Może grzehook nie chce podłogówki bo się kurz unosi i puchną nogi. i spanie na niezliczonej ilości cieków wodnych, i drewno na podlodze się rozsycha, a w ogóle to drewnianej podłogi nie da się zrobić, i jak kapnie z nosa to zaraz przysycha, i..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzehook 26.04.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 te przeszklone drzwi są w salonie a podobno podłogówka nie sprawdza się pod podłogą drewnianą. Chyba, że są jakieś inne materiały oprócz terakoty, które nadawały by się na podłogę do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 26.04.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Dlaczego widzisz jakiś problem w zastosowaniu grzejników kanałowych?Nie spotkałem niezadowolonych a i cena jest obecnie całkiem przystępna... Pzdr.A. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez Adrenalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 26.04.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie ma z ich użytkowaniem żadnego problemu, a po sezonie grzewczym podest ażurowy kanału możesz zamienić na podest posezonowy wypełniony tym samym drewnem co reszta pomieszczenia...Możesz się nawet pokusić o utrzymanie uzupełniającego do reszty podłogi przebiegu słoi w wypełnieniu drewnem takiego podestu... Najpłytsze grzejniki podłogowe kanałowe mają wysokość całkowita wraz z podestem mniejszą niż 10 cm.. Pzdr.A. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez Adrenalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 26.04.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 te przeszklone drzwi są w salonie a podobno podłogówka nie sprawdza się pod podłogą drewnianą. Chyba, że są jakieś inne materiały oprócz terakoty, które nadawały by się na podłogę do salonu weź dobrego instalatora, a nie "podobno" zapodajesz. Coto 'podobno"? Wiesz, jesteś pewien, czy nie wiesz, nie masz bladego pojęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrenalin 06.07.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Interesująca nowość f-my Regulus. Kanałówka w puzzlach.http://www.regulus.com.pl/ogrzewanie-kanalowe-fractal-canal PzdrA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 24.09.2013 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Witaj Adrenalin.. O ile pamiętam infoirmacja na temat systemu mojego systemu kanałowego REGULUS FRACTAL CANAL znajdowała się kiedyś w odrębnym wątku..Dziwne, że moderatorzy FM wpięli go do tego właśnie.Jeśli taki jest modus operandi moderatorów, to niech tak czynią z każdym innym wątkiem, którego temat jest powielony, powtórzony itp.Komu przeszkadza, że infoirmacja o absolutnej europejskiej nowości znajdowała się w osobnym wątku? PozdrawiamBogusław Aha... http://www.regulus.com.pl/dane-techniczne-fractal-canal http://www.regulus.com.pl/regulus-system-fractal-canal === Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts