Zielaczek 19.01.2022 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Hej, jesli pisze w złym dziale, proszę wybaczyć. Mam możliwości kupić atrakcyjna dzialke oraz mam upatrzony wymarzony projekt domu. Nie wiem tylko czy bedzie można go na niej postawić. Problem polega w dachu. Projekt domu obejmuje dach dwuspadowy o nachyleniu 35*. Jest to dom z poddaszem użytkowym. Natomiast w mpzp jest napisane tak : 1. budynki mieszkalne - dachy dwuspadowy, symetryczne z poddaszem użytkowym, o spadkach 45* pokrycie dachówka (dalej nieistotne) 2. pozostale dachy z wyjątkiem hal produkcyjnych i magazynowych jako dwuspadowe, symetryczne o spadku 30* z tolerancja 10* Mogę postawić takowy dach jak w projekcie czy będzie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casual 19.01.2022 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 19.01.2022 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Będzie problem. Należy adaptować projekt do działki zmieniając kąt dachu i przygotowując konstrukcję dachu pod dachówkę. Albo wybrać inny projekt, albo zrobić indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 22.01.2022 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Teoretycznie żaden problem, tylko trzeba zmienić dach.Zmiana dachu w projekcie to kilka stów - koszty pomijalne na tle całej budowy Inna sprawa, że zmiana dachu z 35 na 45 stopni całkowicie zmieni wygląd budynku. Dach będzie niemalże 1,5x wyższyTroszkę kosztowniejsze będzie na etapie budowy - koło 15% większa powierzchnia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts