anesha 28.01.2022 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Witam.Zamierzam kupić 2 mieszkania i połączyć je w jedno. Na razie budowa jest na etapie dziury w ziemi, więc deweloper wstawi we wskazane miejsce nadproże, i zmieni ścianki działowe. Szukam pomysłów ma ich zmianę. Potrzbuję:1. salon z aneksem kuchennym2. łazienka z wanną + kącik na pralkę i suszarkę3. 2 pokoje dla dzieci4. sypialnia dla dorosłych z garderobą lub dużą liczbą szaf5. druga łazienka z prysznicem i bidetem, najlepiej wejście z sypialni dorosłych6. duże biurko/kącik do pracy biurowej, może być w sypialni rodzicówZ góry dziękuje ze pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2022 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 bez rzutów to możemy jedynie powróżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anesha 28.01.2022 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Nie umiem wrzucić lepszego bo jest jakiś limit wielkości. Chyba że mi podpowiecie jakieś sposoby. Już znalazłam odpowiedni temat: może tak? https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/jtHwJzGeaA08nk6c27gBGrxGWuFSME Elfir - wróżby chętnie przyjmę Edytowane 28 Stycznia 2022 przez anesha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2022 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Pralka w mini-pralni przy drzwiach wejściowych, suszarka stawiana na pralce. Kilka półek na środki czystości. Obok kuchni spiżarka. Można zrezygnować ze spiżarki i zrobić dużą pralnię. Gabinet wydzielony w salonie - w tym przeszkloną ścianą: https://internityhome.pl/wp-content/uploads/2020/07/134A0926-Edit.jpg Ale można też zrobić w sypialni niewielkie biureczko. Bardziej szczegółowy rysunek, który zawierałby wymiary dla dewelopera, można zrobić tylko na szczegółowym planie, a niestety na rysunku mało co widać. Edytowane 28 Stycznia 2022 przez Elfir 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anesha 28.01.2022 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Dziękuje. Nie myślałam o takim układzie. Na minus - to miejsce do pracy musiało by chyba być trochę w bardziej ustronnym miejscu. Osoba która je będzie używać duzo korzysta z telefonu więc kontakt z salonem w którym dzieci będą się bawiły czy oglądały bajki trochę odpada.Ja osobiście myślałam, żeby je wydzielić gdzieś w miejscu kuchni, a kuchnię przenieść w miejsce łazienki, ale jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić Edytowane 28 Stycznia 2022 przez anesha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2022 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Gabinet w kuchni, ale wówczas kuchnia nie ma okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anesha 28.01.2022 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Dziękuje. Wydaje mi się że podoba mi się nieco bardziej. Okno od kuchni jako jedyne nie jest do podłogi, więc i tak nie daje dużo światła. za to biurko może być pod oknem.Natomiast układo stół/tv chyba lepiej pasował mi w tamtej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2022 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 można kombinować, ale wówczas kuchnia jest mocno na widoku z kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2022 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) Można też odwrotnie umieścić salon i sypialnie, ale wówczas salon jest mocno widoczny od strony wejścia (zrobiłam ażurową ściankę z roślinami w donicach). Do gabinetu wchodzi się z sypialni. Jest bardzo odseparowany od reszty domu. Edytowane 28 Stycznia 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2022 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 i tak (ażurowa ścianka na plecach kanapy): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anesha 28.01.2022 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 i tak (ażurowa ścianka na plecach kanapy): Elfir dziekuję,pomysły naprawdę wspaniałe !!! Strasznie mam teraz zamieszane w głowie bo te ostatnie ustawienia bardzo mi się podobają. Zawsze można wstawić po prostu drzwi suwane do przedpokoju żeby go odgrodzić, ale właściwe nie przeszkadza mi to wcale. Jedyny minus to trochę mniej okien. Nie wiem czy to problem bo w tych ostatnich ustawieniach są na południe, a w pierwszych wersjach na zachód, ale ok. 5 m za budynkiem zaczyna się dość stroma skarpa która też będzie robić cień (to parter). Ta skarpa to po zachodniej stronie. Na południe tylko pas zieleni i koniec działki. Już się martwiłam, że nic sensownego nie da się z tego zrobić. Miałam do wyboru mieszkanie dwupoziomowe z tarasem na ostatnich kondygnacjach, ale wybrałam połączenie dwóch na parterze. Ze względu na ogródek, brak schodów i możliwość zakupu normalnch miejsc parkingowych a nie "rodzinnych" które są totalnie bez sensu. Plus też 2 kom. lokatorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2022 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 skoro macie własny ogródek, to dobrze jest ustawić kanapy tak, by siedząc na nich, na ten ogródek był widok (czyli np. wersja ostatnia) Jak wybierzesz ostateczną wersję mogę ci wrysować w CAD (na prv) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anesha 28.01.2022 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Dziękuje. Właściwe najbardziej mi się podoba wersja pierwsza i ostatnia, ale musimy to jeszcze przedyskutować. Dam znać. Ogródek jest z każdego okna właściwie. Ciekawa jestem którą wersję Ty byś wybrała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.01.2022 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) ja bym miała zamkniętą lub przesłoniętą zabudową kuchnię bo jestem bałaganiarzem W wersji 1 salon w sumie otwiera się na dwa widoki - południe i zachód. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts