zergeling 30.01.2022 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Rury do anemostatów wychodzących na parter chcę puścić w stropie a tam mam zaplanowane 5cm styropianu, szukam norm dla rur 50mm odnośnie przepływów powietrza itp ale znajduje tylko dla 75 (PE-FLEX). Ktoś tak robił? Macie normy?Średnio rury będą miały między 3 a 5 metrów długości. Poprawcie mnie jeśli się mylę, potrzebuje dopasować ilość rur do poniższych wartości 15m3/h 30m3/h 40m3/h 50m3/h 60m3/h70m3/h Na tyle co patrzyłem to wychodzi mi że aby zachować normę 2,5-3m/s musiałbym przyjąć że 1 rura = ok 10-12m3/h, czyli powyżej 50m3/h musiałoby być więcej niż 4 sztuki na anemostat? dla 70m/3h było by to może nawet 6 sztuk, czy to ma sens a może źle coś liczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.01.2022 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Rury do anemostatów wychodzących na parter chcę puścić w stropie a tam mam zaplanowane 5cm styropianu, szukam norm dla rur 50mm odnośnie przepływów powietrza itp ale znajduje tylko dla 75 (PE-FLEX). Na stronie peflexa masz i dla fi 50 i dla 75. Celuj, by opory były jak najbardziej zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts