jaro4 31.01.2022 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 WitamMam już w ogrodzie trawnik ale nie jest idealnie równo a sama trawa nie wygląda za ładnie, tzn. rośnie w kępkach i nie wszędzie jednakowo bujnie i nie jest zbyt równo. Żeby to doprowadzić do ładnego wyglądu to tak sobie pomyślałam że na wiosnę nawioze ziemi tak do 10cm wyrównam ładnie, posieje nową trawę i ładnie walcem żeby równo było. W związku z tym moje pytanie czy tak można, czy trzeba ogród i ten trawnik przemielić, dosypać ziemi i dopiero siać trawnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.01.2022 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 przemielić (glebogryzarka separacyjna). Nawiezioną ziemię dobrze byłoby wymieszać z tym, co jest na działce. przy okazji położyć rury nawadniania i ew. siatkę na kreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 01.02.2022 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 A jeżeli rozplątuje tylko ziemię na trawnik który już jest to czy nowa trawa się przyjmie. Z kretami poradziłem sobie za pomocą pułapki z Castoramy takiej w kształcie rury z zapadką. Trzech kolesi złapałem żywych i wypuściłem na dzikim terenie z dala od działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2022 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 chciałeś nawieźć 10 cm nowej ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 01.02.2022 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Tak dokładnie, w niektórych miejscach będzie ziemi tylko w miejscach gdzie nie ma trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2022 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 problem pojawi się po dużej ulewie - nawiezioną ziemię może wypłukać z istniejących dołków, bo nie będzie tak zagęszczona jak oryginalny grunt. Chyba lepiej glebogryzarka separacyjjna i zagrabić na płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts