lukast 31.01.2022 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Witam, Chciałem zapytać o radę. parapety zewnętrzne i elewacja wykonywane 5 lat temu. Początkowo nie zwróciłem na to uwagi - jednak teraz wiem, że parapety zostały wykonanie niezgodnie ze sztuką - a dokładniej ich połączenie z elewacją (tynkiem). Zostały zbyt głęboko wpuszczone w ścianę - przez co teraz po paru latach tynk w miejscu połączenia z parapetem zaczyna powoli pękac i się wykruszać. Chciałem zapytać o radę co mogę z tym zrobić ? Nie chcę żadnych grubych remontów typu zrywanie parapetów - zależy mi by te miejsca własnoręcznie jakoś zabezpieczyć przed dalszą degradacją. Jak i czym by było równocześnie estetycznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 01.02.2022 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Nic już teraz bez większych remontów nie zrobisz. Jedyne co to zrobienie cienkiego rowku na połączeniu parapetu z tynkiem tak aby mógł swobodnie pracować i wciśnięciu w szparę akrylu lub silikonu w kolorze tynku.Końcówki parapetów tak samo jak narożniki okien itp. powinny być wzmocnione dodatkową warstwą siatki zbrojącej zatopionej w kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukast 01.02.2022 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Dzięki za odp. Ale co będzie lepsze, silikon czy akryl? A może jakiś uszczelniacz dekarski typu sika flex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.02.2022 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Lepszy akryl. Jeśli się coś kiedyś zabrudzi zawsze możesz podmalować, natomiast silikonu raczej nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts