Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jesteście za zalegalizowaniem związków homoseksualnych?

Paty

Recommended Posts

Nie potępiajmy ludzi homoseksualnych, bo bardziej należy im się pomoc i zrozumienie. Ale absolutnie nie promujmy homoseksualizmu i nie nazywajmy tego normą społeczną.

Zgadzam się w 100%.

Homoseksualizm jest i chowanie głowy w piasek nie spowoduje jego zniknięcia.

Ale mnie również nie podoba się ten szum medialny,hałas,ostentacja,marsze,parady,wyzywające postawa.

Nie ma potrzeby krzyczeć na cały świat:

"Jestem homo,należy mi się...."

To przegięcie.

• Odpowiedzi 395
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie potępiajmy ludzi homoseksualnych, bo bardziej należy im się pomoc i zrozumienie. Ale absolutnie nie promujmy homoseksualizmu i nie nazywajmy tego normą społeczną.

Zgadzam się w 100%.

Homoseksualizm jest i chowanie głowy w piasek nie spowoduje jego zniknięcia.

Ale mnie również nie podoba się ten szum medialny,hałas,ostentacja,marsze,parady,wyzywające postawa.

Nie ma potrzeby krzyczeć na cały świat:

"Jestem homo,należy mi się...."

To przegięcie.

Właśnie właśnie to jest chyba sedno całej naszej dyskusji "Jestem homo,należy mi się...."

Absolutnie nic sie nie należy na to aby się należało trzeba sobie zasłużyć. Nie po to homoseksualiści chcą zalegalizowania aby nic z tego nie mieć. Kochani nie bądźmy ślepi tu wyłącznie chodzi o kasę i jeszcze raz kasę którą my wszyscy z naszych podatków fiskusowi przynosimy w zębach. Niech sobie żyją w spokoju ale łap po cudze niech nie wyciągają bo wszyscy wiedzą że akcja rodzi reakcję. Jak zaczna przeginać pałę to dopiero zacznie sie własnie polowanie na czarownice jak to ktoś juz napisał. I nie jeden co jest mu teraz obojetne z kim sypiaja zapisze się do myśliwych na te czarownice. Naprawdę nie mają źle w polsce. Ale jak to powiadaja dać palec a złapią cała rękę.

Pozdrawiam

Widzę że bardzo duża tolerancja i poszanowanie pogladów odmiennych niz twoje bije z twoich wypowiedzi. Widzę też że jesteś na najwyższym poziomie rozwoju świadomości społecznej i wiesz co jest dobre a co złe dla wszystkich innych.

Nie ma sie tu co oszukiwać homoseksualiści nie sa wcale traktowani gorzej niż inni obywatele nie sa ani dyskryminowani ani prześladowani. Niech sobie żyja jak do tej pory w spokoju. Ale specjalne prawa dla mniejszości co to to już zbyt wiele niby z jakiej racji mieli być traktowani w specjalny sposób ??? Co takiego robią dla społeczeństwa że chcą ulg .

Pozdrawiam

I wg Ciebie nie istnieje w Polsce problem dyskryminacji? Dyskryminacją jest brak możliwości wyboru. A widziałeś wystąpienia min nacjonalistów i Młodzierzy Wszechpolskiej?

O jakich specjalnych przywilejach Ty piszesz? Czy specjalnym przywilejem wg Ciebie jest prawo do tworzenia rodziny z osobą, którą się kocha i wspólnie mieszka? Czy państwo ma decydować za obywateli kto z kim może żyć? Przecież to jest powrót do permanentnej inwigilacji.

Co takiego robią dla społeczeństwa że chcą ulg ?

Jak to co robią dla społeczeństwa? Oni są społeczeństwem tak jak TY i JA.

Czy to tak trudno zrozumieć?

Gość M@riusz_Radom
Pewnie że wyjde, nie obawiam się chodzić sobie wieczorkiem po osiedlowym parku

A gdzie jest park na Południu?

Pospaceruj po innych dzielnicach.

Między osiedlami. Co prawda na razie to park latarni i ławek ale jednak ;)

Nie boje sie poruszac po miescie, nawet po zmroku. Jak masz dostać w przysłowiową "jape" to możesz dostać i w drzwiach własnego domu (znam takie przypadki) . Nie zoancza to wcale, ze szukam przygód, wrecz przeciwnie, staram sie zminimalizowac ryzyko ich wystąpienia. Ale chowanie się w domu z obawy o to, ze może nas ktoś napaść czy zrobić coś złego jest chore..

Czy zdrowy człowiek może dostać rentę inwalidzką? Nie, i nie jest to dyskryminacja.

Może jeszcze dalej: przychodzi Kazio do seksuologa: Miecio mnie już nie pociąga, co robić? I darmowe leczenie, coś na potencję.

Czy Ty nadal uważasz homoseksualizm za chorobę?

Bo ja zczynam odnosić takie wrażenie.

Nie boje sie poruszac po miescie, nawet po zmroku. Jak masz dostać w przysłowiową "jape" to możesz dostać i w drzwiach własnego domu (znam takie przypadki) . Nie zoancza to wcale, ze szukam przygód, wrecz przeciwnie, staram sie zminimalizowac ryzyko ich wystąpienia. Ale chowanie się w domu z obawy o to, ze może nas ktoś napaść czy zrobić coś złego jest chore..

A gdybyś wyszedł z żoną i dzieckiem?

Nieprzyjemnie ,prawda?

No i obyś nigdy nie trafił na stado gości,którzy chcą komuś wlać.Nic Ci wtedy nie pomoże ,2m wzrostu ,110kg wagi,boks,karate czy nóż.

Gość M@riusz_Radom
Wolę dawać te pieniądze ludziom,którzy je adoptują i coś będą z tego mieli.Obojętne homo,hetero.Liczą się chęci.

Idę dalej .. mordercy,zboczeńcy,transwestyci, pedofile nie ważne, liczą się chęci.

Ja jednak pozostanę przy swoim zdaniu. Jesli dawać komuś dzieci na wychowanie to do tradycyjnego modelu rodziny gdzie jest mama, tata i dzidziuś. Pattaya, czy Twoje dziecko nie czerpie wzorców z Twojego zachowania? Czy nie zauważyłes, że stara się zachowywac podobnie do Ciebie? No to teraz wyobraź sobie, że adoptowane dziecko czerpie wzorce od swoich "rodziców" ......

I wg Ciebie nie istnieje w Polsce problem dyskryminacji? Dyskryminacją jest brak możliwości wyboru. A widziałeś wystąpienia min nacjonalistów i Młodzierzy Wszechpolskiej?

O jakim braku możliwości wyboru piszesz ?? czy ktoś im broni ze soba żyć i mieszkać czy ktoś ich prześladuje z tego powodu ??

O jakich specjalnych przywilejach Ty piszesz? Czy specjalnym przywilejem wg Ciebie jest prawo do tworzenia rodziny z osobą, którą się kocha i wspólnie mieszka? Czy państwo ma decydować za obywateli kto z kim może żyć? Przecież to jest powrót do permanentnej inwigilacji. ?

O takich, że chcą ulg podatkowych bo tylko po to robią ten cały szum. Na wychowanie i kształcenie dzieci nie wydają czyli za co się domagaja ulg. A emeryturke która właśnie nasze dzieci bedą dla nich wypracowywać to bedą chcieli otrzymywać. I co jeszcze mało ? A o rodzinie to ty nie pisz bo to nie rodzina tylko para homoseksualna. Rodzina jest po to aby wspólnie wychować dzieci czyli przyszłych obywateli. Pary homoseksualne takich możliwości nie mają. Więc nie może tu być mowy o rodzinie którą popiera państwo. Żyja sobie w związkach z kim chca i jak im sie podoba nikt im sie do tego nie wtrąca ani ich nie dyskryminuje z tego powodu.

Jak to co robią dla społeczeństwa? Oni są społeczeństwem tak jak TY i JA.

Czy to tak trudno zrozumieć?

Oczywiście że są społeczeństwem nikt im tego nie zabiera maja wszystkie prawa obywatelskie identyczne jak inni. . Nie widzę gdzie tu mają gorzej od innych.

Pozdrawiam

[quote name="pattaya"

W tej chwili łożymy na biedne dzieci w domach opieki a one guzik z tego mają.Wolę dawać te pieniądze ludziom,którzy je adoptują i coś będą z tego mieli.Obojętne homo,hetero.

Liczą się chęci.

Dobrymi chęciami to pieklo jest wybrukowane.

Nie zaperzajcie się, tylko dawajcie przyklady nierównego traktowania i czy nie da się temu zaradzić w inny sposób niż legalizacja zwiążków homoseksualnych.[/b]

Gość M@riusz_Radom

Nieprzyjemnie ,prawda?No i obyś nigdy nie trafił na stado gości,którzy chcą komuś wlać.Nic Ci wtedy nie pomoże ,2m wzrostu ,110kg wagi,boks,karate czy nóż.

Czyli nadal stoisz na strazy zdania, że homoseksualista nigdy nie jest agresywny. Wg mnie to jest mylne twierdzenie bo to nie są ludzie wykastrowani u których agresja nie wystepuje lub jest w stopniu minumalnym. Równie dobrze możesz dostać wycisk od bandy podpitych homosekualistów którzy nie dość, że przyleją Ci fangę, kalną kopa a'la karate, włozą nóż pod żebro to jeszcze Cie ... w pupe...

Nie uważam za chorobę, ale też nie uważam za coś co należałoby promować.

Rozumiem, że należy być tolerancyjnym, w społeczeństwie występuje wiele różnych zjawisk i każdy ma prawo być takim jakim jest.

Uważam, że np. odmowa przyjęcia do pracy ze względu na orientację seksualną byłaby dyskryminacją.

Ale tak się akurat składa, że małżeństwo i rodzina jest to pewien model społeczny, rodzenie dzieci jest nieodłącznie związane z seksem.

Po zastanowieniu przyznaję, że właściwie można by zalegalizować małżeństwo rozumiane jako wspólne życie, wspólne gospodarstwo domowe itd. ale wtedy można by się zastanawiać np. : dlaczego nie zalegalizować wielożeństwa?

Ale adopcja to już stanowczo przesada.

Nieprzyjemnie ,prawda?No i obyś nigdy nie trafił na stado gości,którzy chcą komuś wlać.Nic Ci wtedy nie pomoże ,2m wzrostu ,110kg wagi,boks,karate czy nóż.

Czyli nadal stoisz na strazy zdania, że homoseksualista nigdy nie jest agresywny. Wg mnie to jest mylne twierdzenie bo to nie są ludzie wykastrowani u których agresja nie wystepuje lub jest w stopniu minumalnym. Równie dobrze możesz dostać wycisk od bandy podpitych homosekualistów którzy nie dość, że przyleją Ci fangę, kalną kopa a'la karate, włozą nóż pod żebro to jeszcze Cie ... w pupe...

Czy ty wiesz na czym polega homoseksualizm?

Wnioskuję, że nie czytasz dokładnie wszystkich postów od początku.